Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Sok pénzt kap a Spartacus Nyíregyházától

| 2021. 12. 15. | 13:11:00
A szponzori szerződés nem köti teljesítményhez a kifizetést.
Sok pénzt kap a Spartacus Nyíregyházától
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Nyíregyháza közgyűlése 65 millió forintos szponzori szerződést köt a Nyíregyháza-Spartacussal. A szerződés leginkább arról szól, hogy a csapat a meccsein megjeleníti, népszerűsíti a várost. A képviselő-testület december 15-i ülésén döntöttek az előterjesztés elfogadásáról.

Újhelyi János ellenzéki képviselő azt kérdezte, kötik-e valamilyen teljesítményhez a támogatást, mert ő azt tartaná elfogadhatónak.

Ez egy szponzori szerződés, szolgáltatást vásárolunk - hangzott a válasz az előterjesztők részéről.

Kovács Ferenc polgármester viszont azt jegyezte meg: "teljesen egyetértek képviselőtársammal (mármint Újhelyi Jánossal - a szerk.), a tejlesítményhez kell igazodnia a szponzorálásnak." Ugyanakkor megjegyezte: ha összevetjük más településekkel, akkor látjuk, ebben az összegben a teljetményarányos értékelés is benne van.

Szomszéd Pistike

Ez a langyos teljesítmény nem ér 65 millió forintot - mondta Babosi György, aki a jogi bizottságban megszavazta az előterjesztést, a költségvetésiben viszont nem, és jelezte, most sem fogja. Megjegyezte: az utolsó nagy focista, aki a Szpariban játszott, Szatke volt. Már rég lemondott arról, amit korábban többször hallott: "ez a fiatal, tehetséges játékos, ha felnő, majd kiemelkedően teljesít az NB I-ben." Sorozatosan csalódnia kellett ebben. Szereté, ha változna a helyzet, és ne csak a szomszéd Pistike miatt menjünk ki a stadionba, hanem a jó fociért. Azt is megjegyezte, dicsérik a női focistákat a teljesítményükért, ezzel szemben őket mindössze 1,5 millió forinttal szponzorálja a város.

Többen is megfogalmazták: remélik, mire az új stadion felépül, egy ütőképes csapat is feláll Nyíregyházán.

Róka Géza, a Nyíregyháza Spartacus Football Club Kft. ügyvezetője arról szólt, hogy az NBI-ben ez a pénz már porszem lenne. Nagyon sok pénz kellene játékosok vásárlásához, hogy pillanatok alatt első osztályba kerülhessen a csapat.

Tanulságos

Az ügyvezető még a szavazás előtt megköszönte a támogatást, mire a polgármester emlékeztette: döntés még nem született. Bár nem sokkal később igen: 15 igen, 5 nem szavazattal a képviselő elfogadták az előterjesztést, így a csapat megkapja a 2021-2022-es szezonra a 65 milliós szponzori támogatást.

Kovács Ferenc polgámester azzal engedte el az ügyvezetőt a közgyűlésről: tolmácsolja a csapatnak az itt elhangzottakat, melyek tanulságosak, és tegyenek meg mindent, hogy jövő ilyenkor ne legyenek ilyen kritikai megjegyzések.

Cs.K.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés