Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Fényes győzelmet aratott a Sunshine NYÍKSE Tiszakécskén

| 2022. 02. 01. | 20:28:00
Végig koncentráltan játszva, biztosan nyert a csapat.
Fényes győzelmet aratott a Sunshine NYÍKSE Tiszakécskén
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Idén először utazott a Sunshine-NYÍKSE idegenbe, a  tabella 8. helyén álló Tiszakécske otthonába január 31-én. 

Az utazó keretből több alapember is kimaradt. Tóth Viktor térdsérülést szenvedett múlt héten a Cívis KK ellen, Skorcov Gergő is gyengélkedet, Bolden Imanuel is beteget jelentett, Csirpák Patrik és Balogh Bendegúz munkaelfoglaltság miatt nem tudott hétfőn a csapattal tartani. 

Így 7 embernek kellett helytállni az odahaza egyébként mindig tisztességesen teljesítő Tiszakécske ellen. 

Az első két perc szoros küzdelmet és váltott kosarakat hozott. Ugyanakkor egy 0-5 és 0-7 rohammal a nyíregyháziak bebiztosították stabil vezetésüket az első negyed végére, így az 11-24-el zárult. 

A második negyedet a hazaiak kezdték lendületesebben és szinte felváltva szerezték a csapatok a kosarakat. Úgy tűnt kicsit kiengedtek a vendégek és a hazaiaknak minden besikerült, így a második negyedben 14-14 volt az eredmény, ami azt jelentette, hogy a vendégek az első negyedben kiharcolt 13 pontos előnyüket tudták megtartani. 

Brane Savic csapatkapitány és Kovács Tibor vezetőedző a szünetben jól rápiríthatott a nyíregyházi fiúkra, mert a következő negyedben 27 pontot szereztek, miközben csak 4-et kaptak. Különösen Asztalos volt aktív a palánk alatt, aki ebben a negyedben 11 pontot tett a csapat eredményéhez, de Zajácz és Gáspár is aktív  volt. 

Ebben a negyedben el is dőlt a mérkőzés, de azért a biztonság kedvéért még 8 pontot az utolsó negyedben is hozzá rakott a különbséghez a NYÍKSE, így alakult ki a 41-85 végeredmény. 

Megilleti a dicséretet a nyíregyháziakat, hiszen tartalékosan, a sérülésből éppen felépülő és visszatérő, fiatal Szenti Mátyással kiegészülve, végig koncentráltan játszva, biztosan vették a tiszakécskei akadályt.

Február 3-án, csütörtökön egy igazi örökrangadó vár a NYÍKSE játékosaira, hiszen a DEACII csapatához utaznak, a csapat évről évre az egyik legnagyobb riválisa a Sunshine NYÍKSE gárdájának.

Asztalos István 23/0
Savic Brane 16/6
Zajácz Krisztián 15/3
Gáspár Balázs 14/0
Földesi Norbert 9/6
Vida Zoltán 5/3
Szenti Mátyás 3/0
Vezetőedző: Kovács Tibor 

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés