Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Újabb különlegességgel bővül a Nyíregyházi Állatpark

| 2022. 02. 03. | 14:04:00
Egyenesen Afrikába repítenek.
Újabb különlegességgel bővül a Nyíregyházi Állatpark
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A Nyíregyházi Állatpark több, mint 2 hektáros Afrika Panorámájának ékessége a nagy tó, amelynek 1000 négyzetméteres vízfelületét 15 méter magasan lefedik, hogy afrikai madarakat és különleges majmokat együtt lehessen bemutatni nagy térben. A projekt egyszer s mindenkorra befejezné azt a fejlesztést, amely 2010-ben indult el, amikor a Zöld Piramis mellett elkészült a Tarzan ösvénye nevet viselő Afrika Panoráma. A fejlesztés komplex mert az indiai állatvilág bemutatására készülő Indiaház már elkészült. Ebben a több elemből álló projektben szerepel az Afrikai madárröpde bemutató rendszere is.

A Nyíregyházi Állatparkban megvalósuló beruházásra a nyíregyházi önkormányzat közbeszerzést írt ki, melynek nyertese a KE-VÍZ 21 Építőipari Kft. netó 688 millió forintos ajánlatával. A szerződést január 17-én kötötték meg.

Az óriás madárröpde többfunkciós, könnyűszerkezetű a jelenlegi tó területét lefedő építmény. Egyik szélén az oroszlán híd határolja kívülről, a híd felújítása és a röpdével egybedolgozása szükséges. Az oroszlán híddal szemben a nyugati oldalon kívülről a domb határolja. Egyik hosszú oldalán a déli látogatóút határolja, a vele szemben lévő hosszú oldalon magába kell foglalja a jelenlegi vízimadár házat és az északi oldalon futó gyalogutat. Egy dupla dróthálós (egymástól 10 cm távolságra) osztás kerül a belső térbe az északi tópartnál függőlegesen. A röpde 3000 négyzetéter alapterületű, legmagasabb pontja 15 méter. A röpdéhez kapcsolódik a déli út és a röpde között elhelyezkedő madárház és előröpde. Az előröpde 100 négyzetméter alapterületű, 3 méter magas, beton aljzatú, acélhálóval fedett.

Mellettük egy flamingó- és egy pelikántelelő helyezkedik majd el. A flamingótelelőbe és a pelikántelelőbe üvegablakon keresztül a látogatók számára betekintés nyílik.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés