Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Idegenben is tarolt a NYÍKSE

| 2022. 03. 07. | 11:25:00
A nyíregyházi kosarasokat a Kiskunfélegyháza fogadta.
Idegenben is tarolt a NYÍKSE
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A március 3-i, csütörtöki hazai győzelem után Kiskunfélegyházára utazott a Sunshine NYÍKSE NBII-es kosárlabda csapata. A hosszú utazás után az első negyedben nagyon nem érezte a ritmust a most csak edzősködő Savic nélkül kezdő NYÍKSE, de Zajácz és Földesi tripláival sikerült tartani az eredményt. A negyed vége felé Bíró hozott egy kis dinamikát a csapatba, és a végig kiemelkedően játszó Zajácz tripláival 6 pontos vezetéssel zárta a vendég csapat a negyedet.

A második negyed már jobban alakult, bár a nyírségiek dolgát több kétes játékvezetői döntés is nehezítette, de többen is betaláltak a hárompontos vonalon kívülről, és a dinamika is megérkezett a csapatba, így gyorsindításokkal és a védekezés rendberakásával sikerült 23 pontos előnnyel szünetre vonulni.

A harmadik negyedben megmaradt a nyíregyháziak lendülete és a hazai csapatnak nem sikerült kipihennie magát a félidőben. Igaz, többször is meglepték a  vendégeket 1-1 triplával, viszont Gáspár szép passzaival, Tóth labdaszerzéseivel, és a csapat jól összeállt, aktív védekezésével már 30 pontra sikerült növelnie az előnyét a vendégségbe érkező nyírségi gárdának.

Az utolsó negyedre teljesen felszabadultan támadott és továbbra is keményen védekezett a NYÍKSE.  Tóthnak és Gáspárnak még ekkor is több látványos labdaszerzése volt, amit Vida és Földesi értékes pontokra is váltott és át is lépte a csapat a 100 pontot és 58-104 lett a vége.

Dobók: Vida 22/15; Gáspár 16; Földesi 15/3; Tóth 6; Asztalos 8;
Cserék: Zajácz 24/12; Skorcov 6; Bíró 7
Edző: Brane Savic

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés