Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Nyíregyháza: balesetet okozott a figyelmetlen munkavégzés

| 2022. 03. 25. | 10:12:00
Egy gyárban volt robbanás bő egy éve, a vádemelés azonban elmarad.
Nyíregyháza: balesetet okozott a figyelmetlen munkavégzés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A foglalkozási szabályok megszegése miatt történt baleset egy nyíregyházi gyárban, melynek során a felrobbant fémből készült szelep nyolc napon belül gyógyuló sérülést okozott az egyik dolgozónak.

A nyomozás során a rendőrség azt állapította meg, hogy 2021. január 30-án az egyik nyíregyházi gyárban a tűzoltáshoz használt vezetékrendszer bővítését végezték, majd nyomáspróbát tartottak azért, hogy ellenőrizzék a rendszer megfelelő működését. A feladatot nem a gyár dolgozói, hanem egy külső cég szakemberei végezték. A nyomáspróba úgy történt, hogy kívülről egy megfelelő berendezést csatlakoztattak a vízvezeték egyik szelepére, majd fokozatosan növelték a nyomást. A szelep gyártója pontosan meghatározta, hogyan kell a nyomásnövelő eszközt csatlakoztatni, azonban a gyanúsított nem vette ezt figyelembe, így rosszul kötötte rá a szelepre az eszközt. A nyomás fokozatos növelésével egyidejűleg a gyanúsított munkatársa kézzel kinyitotta a szelepet, ami ebben a pillanatban a téves bekötés miatt felrobbant. Olyan erejű volt a robbanás és az ennek következtében kiáramló vízsugár ereje, hogy a szelepet a szemközti falba repítette, a fémalkatrész beékelődött a téglafalba. A gyanúsított munkatársának a keze sérült meg a balesetben, mely sérülés nyolc napon belül gyógyult meg.

A büntetlen előéletű gyanúsított beismerő vallomást tett, nagyon sajnálta a történteket, ezért a Nyíregyházi Járási Ügyészség úgy döntött, hogy nem szükséges vele szemben vádat emelni a foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés vétsége miatt – írja március 25-i sajtóközleményében a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Főügyészség.

Az ügyészség úgy döntött, hogy egy évre felfüggeszti az eljárást a gyanúsítottal szemben. Ha az egy év eredményesen eltelik, az ügyészség megszünteti az eljárást.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés