Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Nyíregyházán március 11-e óta ünnepelnek

| 2022. 03. 15. | 13:48:00
Érdekes megoldást választott az ünneplésre a szabolcsi megyeszékhely.
Nyíregyházán március 11-e óta ünnepelnek
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Napjainkban is elsősorban meleg otthont, a mindennapi kenyeret, békét, biztonságos hazát és egyetértést kíván ez a nemzet – mondta Kovács Ferenc, Nyíregyháza polgármestere az 1848-49-es forradalom és szabadságharc megemlékező műsorában a Kossuth téren. Az ünnepségen elhangzott, a forradalom és szabadságharc ma is azt üzeni számunkra, hogy legyünk erősek és bátrak, nekünk itt és most, ebben a korban kell helyt állnunk. Az 1848-49-es forradalom és szabadságharc tiszteletére Nyíregyházán több helyszínen is ünnepi programokkal, valamint koszorúzásokkal emlékeztek.

Szabó Tünde államtitkár, Nyíregyháza országgyűlési képviselője az ünnepi beszédében Kossuth Lajos szavait idézve arról beszélt, „ezredéves történelmünk bizonyságul szolgál, hogy nem vagyunk gyermek nemzet, 1848-as történelmünk bizonyságul szolgál, hogy nem vagyunk elaggott nemzet”. A békéhez azonban erő kell, az erőhöz pedig egység – tette hozzá a képviselő.

Ünnepi beszédében Vinnai Győző, Nyíregyháza országgyűlési képviselője elmondta, a ’48-as eseményeket követően Nyíregyháza folyamatosan fejlődni tudott. 2022-ben, csakúgy, mint 2010-ben, azonban ismét az újrakezdés időszakát éltük, újra fejlődő pályára kellett tenni Nyíregyházát.

A belvárosi ünnepség végén koszorúkkal emlékeztek a forradalom és szabadságharc nagyjaira a Kossuth-szobornál, majd a Petőfi térre látogattak el az érdeklődök, ahol a nyíregyházi hagyományok szerint Petőfi Sándor mellszobránál is elhelyezték az emlékezés virágait – foglalta össze a március 11-e óta tartó eseménysorozatot a nyiregyhaza.hu.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés