Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Sportfórumot tartottak Nyíregyházán

| 2022. 03. 17. | 17:39:00
Összegeztek, terveket szövögettek a résztvevők.
Sportfórumot tartottak Nyíregyházán
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Új uszoda, jégpálya, Atlétikai Centrum és kondiparkok. Csak néhány, a sportot érintő fejlesztés, mely Nyíregyházán valósult meg az elmúlt években. De a megye több pontján épültek tanuszodák, futópályák, szépültek meg tornatermek. Mindez azt a célt szolgálta, hogy minél többen, minél jobb körülmények között sportoljanak rendszeresen – tartott számvetést március 17-én a Nyíregyházi Sporthírek nevű közösségi oldal.

Az elmúlt 12 évben a sportvezetőknek nagyon sok feladatuk volt, részben ezt mutattam be a résztvevőknek. Eredményes időszak van mögöttünk, az eredményekre mindenki büszke lehet. Rengeteg tervünk van a jövőre nézve is

– mondta Szabó Tünde sportért felelős államtitkár a sportfórum után. 

– A sport területén a megye jelentősen előre lépett. Olyan színvonalú sportlétesítmények épültek, mely sokat jelent majd az itt élő fiataloknak. A versenysport szempontjából is jelentős mindez, mivel rangos rendezvényeket lehet idehozni – mondta Baracsi Endre a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Közgyűlés alelnöke.

Ami a jövőt illeti, idén is több sportágban rendeznek majd nemzetközi versenyeket. Nyíregyháza lesz az egyik célállomása a Tour de Hongrie-nak, lesz Salakmotor-GP és a sportágnak Eb-futama is Nagyhalászban, és második alkalommal rendezik meg a Nyíregyházi Futófesztivált is. Folytatódik a Mozdulj Nyíregyháza, mint ingyenes szabadidős rendezvény, és lesz rally is ősszel.

Az egyik legfontosabb fejlesztés: már épül az új Városi Stadion, mely a tervek szerint a 2023-as őszre készül el, és 8000 férőhelyes, nemzetközi minősítéssel rendelkező létesítmény lesz.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés