Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Szabó Tünde tudott mivel dicsekedni Nyíregyházán

| 2022. 03. 21. | 18:38:00
Minden idők legnagyobb sportlétesítmény-fejlesztése zajlott le - mondta az államtitkár.
Szabó Tünde tudott mivel dicsekedni Nyíregyházán
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Szabó Tünde sportért felelős államtitkár szerint minden idők legnagyobb sportlétesítmény-fejlesztése ment végbe az elmúlt években - ezt a nyíregyházi sportújságíró-kongresszuson jelentette ki hétfőn a térség egyéni országgyűlési képviselője, és hozzátette, hogy a magyar kormány a jövőben is nemzetstratégia ágazatként kezeli a sportot, területén pedig megtartja az eddigi támogatásokat.

A kétnapos kongresszust Kovács Ferenc polgármester, a Magyar Röplabda Szövetség elnöke nyitotta meg. Hangsúlyozta: indokolt, hogy a Magyar Sportújságírók Szövetsége (MSÚSZ) a városukban tartja idei kongresszusát, hiszen Nyíregyháza egy igazán sportos város.  

Az elmúlt nyolc-tíz évben Nyíregyházán a sport területén számos fejlesztés történt, amelyek eredményeként olyan hazai és nemzetközi versenyeket, illetve programokat sikerült a városba hoznunk, amelyek a sportújságírók figyelmét is felkeltették" - mondta.

Többek között megemlítette a Continental Arénát, a régóta várt jégpályát, a városi uszodát, a közép-európai szinten is egyedülálló Atlétikai Centrumot, amelyben a közelmúltban először rendezték meg vidéken a sportágban a fedett pályás országos bajnokságot. A polgármester felhívta a figyelmet arra, hogy már megkezdődött az új labdarúgóstadion építése, hamarosan elkészül egy tornacsarnok, továbbá a teniszcentrumot is felújítják.

Sportos város

Szabó Tünde államtitkár, Nyíregyháza és térsége országgyűlési képviselője azt emelte ki, hogy ha egy város vezetői sportosak, akkor a lakói is sportosak, sportszeretők és ezáltal egészségesebbek lesznek. Hozzáfűzte: nemcsak a sport, hanem a kultúra, az egészségügy és az oktatás területén is jelentős fejlesztések zajlottak a városban, ahol szinte minden sportág megtalálta az otthonát.

Minden idők legnagyobb sportlétesítmény-fejlesztése

A sportért felelős államtitkár ezután előadásában a kormány által a magyar sport területén az elmúlt 12 évben elért eredményeket foglalta össze. Emlékeztetett arra, hogy

annak idején súlyos örökséget vettek át, és a kormány 2010-ben úgy határozott, hogy a sportot kiemelt stratégiai ágazatként kezeli. Három célt tűztek ki: egyrészt bevezették a mindennapos testnevelést, amelynek köszönhetően ma már minden magyar gyerek naponta legalább 45 percet sportol. Emellett az elmúlt években minden idők legnagyobb sportlétesítmény-fejlesztését hajtották végre, így felépült többek között a Duna Aréna, a Puskás Aréna és a kézilabda aréna, az MVM Dome, amelyek olyan kiemelkedő nemzetközi sportesemények helyszínei lettek, mint a vizes vb, a labdarúgó- és a kézilabda Európa-bajnokság.

Szabó Tünde zárásként hangsúlyozta, a kormány továbbra is nemzetstratégia ágazatként kívánja kezelni a sportot, és a területén megtartja az eddigi támogatásokat a jövőben is.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés