Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Bringa Piknik és örökségtúrák indulnak Nyíregyházáról

| 2022. 04. 25. | 12:08:00
Számos lehetőséget kínálnak a biciklivel túrázni kívánóknak Nyíregyházán.
Bringa Piknik és örökségtúrák indulnak Nyíregyházáról
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Itt a tavasz, ideje biciklire váltani, és olyan túrákra indulni, amelyeknek a szervezésével sincs dolgunk. Májusban már számos lehetőség köül választhatunk Nyíregyházán.

Május 13-án a városba érkezik a Tour de Hongrie idei mezőnye, ami a televíziós közvetítések során a világ minden táján látható lesz.
Másnap, május 14-én újra lesz Bringa Piknik. A mezőny ezúttal is Nyíregyházáról indul majd és Tokajban ér célba.

Szervezett, kerékpáros túralehetőségeket kínál a Nyíregyházi Turisztikai Nonprofit Kft. és a Középkori Templomok Útja Egyesület. Indul örökségtúra a Mátrába; Szatmár felfedezésére és a Rétköz megismerésére.

Alább a májusi túraterv:

Örökségtúra a Mátrában (2022. május 6. – május 8.)

A 2022. évi örökségtúra szezon következő állomása a Mátra. A Mátra felfedezésének azonban ezúttal nem a jól megszokott, ismert, ám nagyon megterhelő útvonalán vágunk neki, hanem körbe tekerjük a hegyet. Tesszük ezt azért mert hihetetlen izgalmas látványosságok, örökséghelyszínek ölelik körül a hegyet, másrészt így kevésbé megterhelő kihívás lesz a túra teljesítése (azért szintemelkedésekben sem lesz hiány).

Részletes túrafelhívás itt érhető el, jelentkezési határidő 2022. május 

Az ismeretlen Szatmár – Örökségtúra az Erdőháton (2022. május 14.)

A 2022. május 14.-én induló „Az ismeretlen Szatmár – Örökségtúra az Erdőháton” elnevezésű örökségtúra a szatmári táj erdőháti részére vezet. A szatmári Erdőhát a Tiszahát és Szamoshát közé eső területe, ahol számos érdekes, de kevéssé ismert középkori templom található. Ezeknek a templomoknak műemléki értékei, falképei, középkori műrészletei, reformáció korából származó dekorációi az elmúlt évek során lezajlott műemlékvédelmi helyreállítások és restaurátori kutatások eredményeként láttak napvilágot. A túra a Szatmár-Beregi tájvédelmi körzet hangulatos útjain és a Túra, valamint a Tisza aszfaltozott gátjain vezet.

Részletes túrafelhívás itt érhető el, jelentkezési határidő 2022. május 12.:

Rétközi örökségkör – Kerékpártúra letűnt korok és tájak emlékei között (2022. május 21.)

A 2022. május 21.-én (szombat) induló rétközi örökségkörre jelentkezők, letűnt korok és egy letűnt táj emlékeit, örökséghelyszíneit ismerhetik meg. A kerékpártúra célja a Felső-Tisza-vidék nyugati felének, a Nyírségtől északra elterülő rétközi tájegységének felfedezése. A túra során számos izgalmas örökséghelyszínnel, látványossággal ismerkedhetnek meg a résztvevők. Tiszabercelen bemutatjuk a Felső-Tisza-vidék egyik legszebb ipartörténeti műemlékét, amely a Rétköz vízmentesítésért volt felelős. Ellátogatunk Bessenyei György, a magyar felvilágosodás legjelentősebb alakjának szülőházához. Felkeressük Közép-Európa egyik leglátványosabb és legjobban kutatott földvárát, valamint mellett álló Árpád-kori templomot, amely az 1092. évi szabolcsi zsinatnak adott otthont. A történeti, műemléki értékek mellett számos néprajzi emléket érint az útvonal.

Részletes túrafelhívás itt érhető el, jelentkezési határidő 2022. május 19.:

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés