Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Gerzson 6 kilóval született, ő lehet Nyíregyháza új kedvence

| 2022. 04. 13. | 16:36:00
A törpe víziló a kipusztulás szélén lévő, igen ritka vastagbőrű.
Gerzson 6 kilóval született, ő lehet Nyíregyháza új kedvence
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Törpe víziló született a Nyíregyházi Állatparkban, a Gerzson névre keresztelt utódot április 13-án mutatták be a sóstógyógyfürdői látványosság látogatóinak. A törpe víziló születése szakmai különlegességnek számít, mivel az elmúlt egy évben 14 egyed jött világra a világ állatkertjeiben, ráadásul hím ivarú utód sokkal ritkábban születik, mint nőstény.

A kora tavasszal világra jött bika a születésekor hat, hathetesen már 13 kilogramm súlyú volt és azóta is naponta körülbelül negyed kilogrammal gyarapodik, ivarérett korában testtömege pedig elérheti a háromszáz kilogrammot – mondta el Révészné Petró Zsuzsa, a park oktatási osztályvezetője.

A szakember kifejtette, Gerzson szülei 2009 óta élnek a Nyíregyházi Állatparkban, a 23 éves Broutille Franciaországból, míg párja, a 15 éves Hamlet Dániából érkezett az Európai Fajmegőrzési Program keretében. A tenyészpárnak már negyedik alkalommal születik utódja: a 2011-ben, a 2015-ben és 2017-ben született borjak már egy másik állatkertben élnek. 

Broutille jelen esetben is nagyon gondos, naponta négyszer-ötször szoptatja a 190 nap után világra jött kicsinyét, aki már elkezdte ízlelgetni a szénából, zöldség- és gyümölcsfélékből álló szilárd táplálékát és már birtokba vehette a Tarzan ösvénye kifutórendszer víziló bemutatóját. 

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés