Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Gődény nem tett vallomást Nyíregyházán

| 2022. 04. 13. | 18:10:00
Rémhírterjesztéssel vádoltják.
Gődény nem tett vallomást Nyíregyházán
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Tárgyalással folytatódik a rémhírterjesztés miatt Gődény György ellen indult büntetőeljárás. A Nyíregyházi Járásbíróság április 13-án tartott előkészítő ülést a gyógyszerész, politikussal szemben indult büntetőeljárásban.

A vádirat szerint a nyíregyházi férfi 2020. november 25-én „A választás szabadsága” címmel egy írást jelentetett meg a saját internetes oldalán, melyben értelmetlen intézkedésnek nevezte a nyugdíjasok számára biztosított vásárlási idősávot, a kormányzat intézkedéseit víruspropagandának, illetve az egész védekezést mesterségesen szított hisztériának. A kötelezően viselni rendelt szájmaszkokról azt állította, hogy azok nem töltik be védelmi eszköz szerepüket - közölte az üggyel kapcsolatban a Szabolcsihírrel Resán Dalma sajtószóvivő.

A vádirat szerint a vádlott szándéka a nagy nyilvánosság előtt a pandémia létének tagadására, a védekezési intézkedések céljának, eredményességének akadályozására irányult és magatartása alkalmas volt a köznyugalom megzavarására.

Az előkészítő ülésen a vádlott úgy nyilatkozott: nem ismeri be bűnösségét a vádiratban foglaltak alapján, vallomást nem tett.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés