Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Ítélet várható a kilincsbe áramot vezető nyíregyházi ügyében

| 2022. 04. 01. | 12:03:00
A betörőket akarta távol tartani a házától.
Ítélet várható a kilincsbe áramot vezető nyíregyházi ügyében
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Ítélet várható április 5-én annak a nyíregyházi férfinak az ügyében, aki még 2020. tavaszán áramot vezetett a háza bejárati ajtajának kilincsébe azért, hogy megvédje ingatlanát a betörőktől.

[Beillesztett cikk: Emberölés kísérletével vádolják a kilincsbe áramot vezető, nyíregyházi férfit]

A vád szerint M.J.Cs. a házban található hálózati dugaljba dugott hosszabbítót és a hosszabbító fázis szálát rákötötte a bejárati ajtó zárját borító fém zárvédő lemezéhez, melyet egy távirányítóval működtető megszakítóval látott el. Amikor a vádlott elhagyta a házat, áram alá helyezte a bejárati ajtó kilincsét, mely alkalmas volt emberi élet kioltására. A vádlott az ingatlan bejárati kapujára egy papírlapot tűzött, melyen a „STOP, ÁLLJ” felirat állt. 2021. április 8-án délután két hajléktalan férfi be akart menni a házba, hogy ott pihenjenek. Amikor a bejárati ajtóhoz értek, az egyik férfi rongyot tekert a kezére, beütötte a bejárati ajtó üveges részét, majd a nyíláson benyúlt, és a közeli asztalról felvett egy kalapácsot, hogy szétverje a bejárati ajtót.

Miközben kivette a kalapácsot, hozzáért az ajtóhoz, amitől kismértékű áramütést szenvedett. Ezután társával meglátták az ajtón húzódó kábelt, és mivel azt hitték, hogy riasztó, elmenekültek a helyszínről.

A vád szerint a tulajdonos szándéka azzal, hogy áramot vezetett az ajtóba, emberi élet kioltására irányult.  Az ügyben tanú kihallgatása és ítélethozatal várható a Nyíregyházi Törvényszéken.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés