Hirdetés

Hirdetés

Kórház, mentőszolgálat, közbiztonság Nyíregyházán

Szabolcsihír

2022.05.23. 14:43

Kórház, mentőszolgálat, közbiztonság Nyíregyházán

Fajsúlyos kérdések szerepelnek a közgyűlés napirendjén.

Hirdetés

Május utolsó csütörtökén, 26-án tartja soron következő ülését Nyíregyháza képviselő-testülete, melynek napirendjén szerepel a kórház működése, a mentőszolgálat működése és a közbiztonság.

A rendőrség írásos beszámolója szerint a megyében az elmúlt évben 19,2 százalékkal nőtt a regisztrált bűncselekmények száma, ebből Nyíregyházán minimális a növekedés 5,5 százalékkal. A közterületen elkövetett bűncselekmények száma viszont csökkent: 1041-ről 1036-ra, Nyíregyházán  576-ról 549-re.

Kitérnek a beszámolóban a bicikliloposokra is: 15 tolvaj került a rendőrök látószögépe, köztük voltak például süketnémák, akik Hajdú-Bihar és Szabolcs területén is működtek. Érdekességképpen megemlítik: volt olyan biciklitolvaj, aki miután az ő kerékpárját ellopták, feljobosítva érezte magár, hogy ő is lopjon egyet.

A bűncselekmények többsége az alkoholhoz köthető, sok a családon belüli erőszak, és emelkedett a kiskorú veszélyeztetése bűncselekmények száma: Nyíregyházán 19-ről 48-ra.

A Jósa András Oktató Kórház szakmai tevékenységéről és az Országos Mentőszolgálat Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kirendeltségének tevékenységéről szóbeli beszámolót hallhatnak a képviselők, 

Közel 30 napirendi pontot nyilvánosan, ötöt zárt ülésen tárgyalnak a képviselők. Döntenek kitüntetések adományozásáról is, és szintén zárt ülésen tárgyalnak arról, hogy a Korányi Frigyes u. 90. szám alatti ingatlanon lévő társasház padlásterét lakássá nyilvánítják-e. Mint a meghívóból kiderül, már volt korábban egy határozat ezzel kapcsolatban, de fellebbeztek ellene, ezt bírálja el a közgyűlés.

Hirdetés

Szóljon hozzá!

Hirdetés