Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A nyíregyházi buszok további fiatalítása a cél

| 2022. 05. 26. | 11:15:00
Közösen pályázik a város a Volánnal.
A nyíregyházi buszok további fiatalítása a cél
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A CNG-buszok 2018 óta róják Nyíregyháza utcáit. Egy pályázatnak köszönhetően 41 jármű érkezett a városba. A csendes, alacsonypadlójú, gázüzemű buszokat hamar megszerették a nyíregyházak. Többen emlékeznek még, hogí abban a pályázatban szerepelt még két elektromos busz is. Egyszer volt ugyan közgyűlés előtt is az elektromos busz kérdése, de abban az ellenzék is egyetértett, hogy az ajánlatot ne fogadják el.

Ugyancsak többen emlékeznek még arra is, hogy a város tömegközlekedését akkor bonyolító ÉMKK még abban az évben ígéretet tett arra, hogy a meglévő 41 CNG-busz mellé ugyanennyit fog forgalomba állítani Nyíregyházán. Az ígéretet már nem tudta valóra váltani, mert a tömegközlekedést azóta átvette a Volán, amelyik többször jelezte, fiatalítani kívánja a járműparkot.

Arra voltunk kíváncsiak, mi a helyzet a két elektromos busszal kapcsolatban, azzal hogy a Volán átvette a tömegközlekedést, az igért buszokkal mi lesz, illetve mi várható a járművek fiatalításával kapcsolatban.

Pató Istvántól, a polgármesteri hivatal Városfejlesztési és Városüzemeltetési Osztályának vezetőjétől felvetésünkra az alábbi választ kaptuk. Az érintett támogatási szerződést módosították,mert abban az időszakban nagyon rosszak voltak at apasztalatok ezen a téren. Az elektromos buszok kikerültek a támogatási szerződésből,ennek a terhére építettük a CNG töltőállomást és a telephely építésére biztosított részben fedezetet.A változás valóban örök, most CNG buszok beszerzése nincs terítéken a Volánnál. Ők most elektromos autóbuszok beszerzésére készülnek pályázatot benyújtani, természetesen a
várossal közösen. A pályázat készül, tőlünk eddig adatokat kértek - közölte az osztályvezető.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés