Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Eladják a nyíregyházi hulladékudvart

| 2022. 05. 26. | 15:52:00
Az ára is megvan.
Eladják a nyíregyházi hulladékudvart
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Eladja-e a város a Korányi úti hulladéktárolót? - erről kétszer is szavazott május 26-i ülésén a közgyűlés. 

A Korányi út 3. szám alatt található 2220 négyzetméter nagyságú, kivett hulladéktelep és nyitott hulladáktároló Nyíregyháza önkormányzatának kizárólagos tulajdonát képezi. Az ÉAK Észak-Alföldi Környezetgazdálkodási Nonprofit Kft. azzal kereste meg az önkormányzatot, hogy a társaság szeretné megvásárolni az ingatlant. A Vagyongazdálkodási Osztály szakvéleményt készíttetett, mely szerint az ingatlan forgalmi értéke 42,7 millió forint + ÁFA.

Már régóta jól bevett gyakorlat volt, hogy az önkormányzat a tulajdonában lévő cégbe apportálta, vagy adásvétellel átruházta a hulladékgazdálkodási célú eszközrendszerét. Jelenleg ez az egyetlen önkormányzati ingatlan, mely közszolgáltatási célt szolgál, és nem került a feladatellátó cég tulajdonába - áll az előterjesztésben.

A hulladékudvar az egyéb vagyonelemek 2007. évi apportálásakor még elidegenítési és terhelési tilalom alatt állt, így ez az ingatlan az akkori átadási szándék ellenére kimaradt az apportálható vagyonelemek közül. Ez az akadály mára elhárult, így a közgyűlés elé terjesztette a polgármester az előterjesztést az adásvételről.

Első körben azonban hiányzott egy szavazat az értékesítés támogatásához, amire Szemán Sándor címzetes főjegyző hívta fel a figyelmet. Ehhez a szavazáshoz ugyanis minősített többségre volt szükség, rádásul a betöltetlen képviselői helyek (két képviselő hunyt el koronavírus-fertőzés miatt) is beleszámítanak. A polgármester tehát élt a lehetőséggel, és újraszavaztatta az előterjesztést. Másodszorra már megvolt a 12 szavazat, így a hulladékudvart eladják. A funkciója viszont nem változik, marad a nyíregyháziak által gyakran látogatott szelektív hulladék gyűjtésére hivatott udvar.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés