Hirdetés

Hirdetés

Elítélte Gődény Györgyöt a nyíregyházi bíróság

2022.05.31. 11:49

Elítélte Gődény Györgyöt a nyíregyházi bíróság
(Fotó: Gődény György/Facebook)

Rémhírterjesztés bűntette miatt kell fizetnie.

Hirdetés

A Nyíregyházi Járásbíróság 2022. május 30-án rémhírterjesztés büntette miatt dr. G.Gy. vádlottat 100 ezer forint pénzbüntetésre ítélte. Az ítéleti tényállás szerint

a nyíregyházi férfi 2020. november 25-én „A választás szabadsága” címmel egy írást jelentetett meg a saját internetes oldalán, melyben értelmetlen intézkedésnek nevezte a nyugdíjasok számára biztosított vásárlási idősávot. A vádlott ezen interneten megjelent írásában a kötelezően elrendelt maszkviselés vonatkozásában azt írta, hogy a szájmaszkok az egészségre ártalmas és értelmetlen védekezési eszközök. Ezzel valós tényeket elferdítve állított be, és ez a magatartása alkalmas volt arra, hogy a bevezetett védelmi intézkedések célját és eredményességét akadályozza.

Mivel az írás az interneten – a vádlott saját oldalán – jelent meg, az nagy nyilvánosság előtt elkövetettnek minősül, továbbá különleges jogrend idején jelent meg, amellyel a rémhírterjesztés bűntettét valósította meg. Az ítélet nem jogerős, az ügyészség súlyosításért, a vádlott és védője felmentés érdekében jelentettek be fellebbezést.

 

ítéletGődény György

Hirdetés

Szóljon hozzá!

Hirdetés