Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Elítélte Gődény Györgyöt a nyíregyházi bíróság

| 2022. 05. 31. | 13:49:00
Rémhírterjesztés bűntette miatt kell fizetnie.
Elítélte Gődény Györgyöt a nyíregyházi bíróság
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A Nyíregyházi Járásbíróság 2022. május 30-án rémhírterjesztés büntette miatt dr. G.Gy. vádlottat 100 ezer forint pénzbüntetésre ítélte. Az ítéleti tényállás szerint

a nyíregyházi férfi 2020. november 25-én „A választás szabadsága” címmel egy írást jelentetett meg a saját internetes oldalán, melyben értelmetlen intézkedésnek nevezte a nyugdíjasok számára biztosított vásárlási idősávot. A vádlott ezen interneten megjelent írásában a kötelezően elrendelt maszkviselés vonatkozásában azt írta, hogy a szájmaszkok az egészségre ártalmas és értelmetlen védekezési eszközök. Ezzel valós tényeket elferdítve állított be, és ez a magatartása alkalmas volt arra, hogy a bevezetett védelmi intézkedések célját és eredményességét akadályozza.

Mivel az írás az interneten – a vádlott saját oldalán – jelent meg, az nagy nyilvánosság előtt elkövetettnek minősül, továbbá különleges jogrend idején jelent meg, amellyel a rémhírterjesztés bűntettét valósította meg. Az ítélet nem jogerős, az ügyészség súlyosításért, a vádlott és védője felmentés érdekében jelentettek be fellebbezést.

[Beillesztett cikk: Gődény György: a politikus szótól a legtöbb embert a hideg rázza]

 

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés