Hirdetés

Ennyit kapott a bombával fenyegetőző tizenéves Nyíregyházán

Szabolcsihír

2022.05.10. 15:06

Ennyit kapott a bombával fenyegetőző tizenéves Nyíregyházán
Órákig vizsgálták a kocsikat a parkolóban a fenyegetés után

A bíróság nem vette tréfára a dolgot.

Hirdetés

Hirdetés

A Nyíregyházi Járásbíróság május 10-én bíróság elé állította a fiatalkorú L.K. vádlottat, akit közveszéllyel fenyegetés bűntette miatt 6 hónap fiatalkorúak fogházbüntetésére ítélte és elrendelte pártfogó felügyeletét. A bíróság a szabadságvesztés büntetés végrehajtását 1 év próbaidőre felfüggesztette - közölte a Szabolcsihírrel Resán Dalma sajtószóvivő.

Az ítéleti tényállás szerint a 15 éves fiatal férfi 2022. március 2-án délben egy Szabolcs megyei általános iskola udvaráról azzal hívta fel a 112-es segélyhívó központot, hogy épp az egyik nyíregyházi áruház parkolójában tartózkodik és egy időzített bomba van a gépkocsija alá rejtve.

A bejelentésre a rendőrök, katasztrófavédők és mentők nagy erőkkel vonultak ki a helyszínre, lezárták az áruház parkolóját, és bombakereső kutyával összesen 900, ott parkoló járművet vizsgáltak át, de bombát nem találtak.

A bíróság előtt a vádlott beismerte a cselekmény elkövetését, azt mondta, hogy viccnek szánta a bejelentést, de már nagyon megbánta tettét.

Az ítélet jogerős.

Hirdetés

Szóljon hozzá!

Hirdetés