Hirdetés

Gyérítik a szúnyogokat Nyíregyházán

Szabolcsihír

2022.05.24. 16:27

Gyérítik a szúnyogokat Nyíregyházán

A lakosságnak is van tennivalója, ha nem akarja tenyészteni a csípő rovarokat.

Hirdetés

Hirdetés

Nyíregyháza területén földről gyérítik a szúnyogokat május 26-án, csütörtökön a napnyugta utáni órákban - közölte a városházi sajtószolgálat. Amennyiben az időjárás nem megfelelő, május 27-én vagy 28-án ugyanebben az időpontban gyérítik az imágókat.

Az alkalmazott készítmény: Deltasect Plus 1,2 ULV szúnyogirtó szer. A készítmény a kijuttatott csekély mennyiségben (0,6 liter/hektár) kizárólag az érzékenyebb rovarokat pusztítja el, melegvérű állatokra, emberre nem veszélyes, hatóanyaga néhány óra alatt lebomlik.

A lakosságnak azt javasolják: a szabadban tárolt gyermekjátékokat, élelmiszereket, evőeszközöket, kiteregetett ruhát a kezelés napján gyűjtsék össze vagy takarják le. A kezelés idejére és az azt követő 1 órában az ablakokat, ajtókat érdemes zárva tartani, a külső levegőt bejuttató mesterséges szellőztető berendezéseket kikapcsolni. A kezelt területen termő zöldségeket, gyümölcsöket fogyasztás vagy feldolgozás előtt ajánlott megmosni. Felhívják a figyelmet: a kezelést végző gépkocsi közvetlen közelében tartózkodni nem szabad.

Ne szaporítsuk őket!

A szabadban, fedetlenül tárolt vízgyűjtő edényekben, a különböző tárgyakban megülő esővízben akár egy hét alatt is kifejlődhetnek a szúnyoglárvák. A szúnyogirtó kezelés kiegészítéseként ajánlott, hogy az ingatlantulajdonosok szüntessék meg, rendszeresen ürítsék vagy takarják le az épületek körüli kisebb, pangó vízgyülemeket. Ha nem így teszünk, akaratlanul magunk is segítjük a csípő rovarok szaporodását.

Hirdetés

Szóljon hozzá!

Hirdetés