Hirdetés

Kezdődhet az igazi Tortuga-őrület?!

civishir.hu

2022.05.25. 18:35

Kezdődhet az igazi Tortuga-őrület?!
(Fotók: Tortuga)

Új albummal jelentkezik a félig nyíregyházi, félig debreceni együttes.

Hirdetés

Hirdetés

Ha kimondjuk azt a magyar zenekarnevet, hogy Tortuga, sokaknak a Mámor tér 3. jut eszébe, vagy mikor oly sokan szorítottak értük 2020-ban, hogy bekerüljenek az Eurovíziós dalfesztivál döntőjébe. Ha ez utóbbi nem is sikerült nekik, A Dal 2020 felfedezettje és a Petőfi Zenei Díj az Év Felfedezettje díjat is elnyerték végül. "Törtek velük az ablakok", és hallgattuk őket a rádióban, mikor azt énekelték: Csak te vagy – egyes dalaik hozzák a szerelmesek mámorító érzéseit, olykor vad rockerek, máskor pedig igazi megmondó figurák.

A legvérmesebb szimpatizánsaik már Csernobilt is megjárhatták általuk, elkészült ugyanis a négy fiatalember új klipje, mely ezt a címet kapta, és május 22-től látható a videómegosztó portálokon. Zúzós rock, fiatalos szellemben.

Itt azonban nem állnak meg a fiúk, az említett szám ugyanis az új albumuk egyik dala – május 26-án adnak a lemezbemutató koncertet.

Apropó lemezbemutató: 2019 után jelentkeznek a legények új albummal, melynek az Ez a mozi a címe.

Hogy miért ez a címe? Mert jól hangzott, hiszen most a Tortuga ezt a lemezt „vetíti”! Akkor meg miért ne lehetne ez a címe?! Egyszerűen élünk, a dalaink is azok, sokszor nem kell belegondolni cifra dolgokat

– mondta el az új album névadó dala kapcsán Dömötör Sándor, a banda dobosa. Egyébiránt ehhez a dalhoz ígéri a zenekar a soron következő klipet.

Ahogy Dömötör Sándor megosztott velünk egy kis kulisszatitkot, a dalok fele, vagyis a Törnek az ablakok, a Kérlek, a Csak te vagy, a Love Story és a Pénzes­zsák már ismerős lehet a közönség számára az új lemezről, de a másik öt nóta igazi újdonság lesz – ígérik. Az említett vadonatúj dalokat május 26-án a budapesti lemezbemutatón hallhatja először a publikum, attól fogva pedig kapható a CD-jük, sőt "végighordják" az országban is az új dalokat a lemezekkel, hiszen jön a fesztiválszezon.

– Érdekes a zenekar élete: amikor felfedeztek minket, el tudtunk volna indulni az élet rögös mezején, megérkezett a koronavírus, amely természetesen minket is visszavetett. Az első albumunk megjelenésekor pedig még gyerekcipőben jártunk, sokat fejlődtünk mára. Remélem, még csak most indul az igazi Tortuga-őrület – foglalta össze gondolatait a zenekar dobosa, aki végül megígérte, sokfelé láthatjuk majd őket a nyár folyamán is, a tornacipős rock&roll dalokat (ahogy ők hívják) pedig feltehetőleg csepegtetni fogják felénk.

És hogy nyíregyháziak-e vagy debreceniek? Erre is választ kaptunk. – Nyíregyházán születtünk, de van olyan zenekari tag, aki Debrecenben él, sőt voltunk ott stúdióban is, szóval a második otthonunk a cívisváros – adott egyértelmű választ kérdésünkre a Sanka becenévre hallgató ütőhangszeres.

PI

NyíregyházaDebrecenTortugalemezbemutató

Hirdetés

Szóljon hozzá!

Hirdetés