Hirdetés

Jóval kisebb lesz több nyíregyházi épület rezsije

Szabolcsihír

2022.05.18. 16:59

Jóval kisebb lesz több nyíregyházi épület rezsije
A Csaló közi nyugdíjasház is megújult (Fotó: Szabolcsihír)

Az önkormányzat sikeresen megvalósult energetikai pályázatainak közönhető.

Hirdetés

Hirdetés

Az önkormányzat folytatva a korábbi évek energetikai fejlesztéssorozatát, 2021-ben számos önkormányzati épület és intézmény energetikai korszerűsítését valósította meg - a részleteket Kovács Ferenc, polgármester, Ulrich Attila, alpolgármester és Hagymási Gyula kabinetvezető május 18-án sajtótájékozatón ismertette.

 Megtörtént a Bessenyei tér 3-4 szám alatti bérlakások, a Csaló közi nyugdíjasház, a Városmajori, a Mandabokori, és a Borbányai Művelődési Ház, az Inczédy Szakgimnázium, a Vécsey köz 4. szám alatti önkormányzati épület, a Wesselényi Szakgimnázium és az Arany János Gimnázium, Általános Iskola energetikai felújítása.

Megvalósult a Continental Aréna és a Kodály Zoltán Általános Iskola napelemes rendszerének kiépítése. A Bessenyei tér 3-4 szám alatti bérlakások korszerűsítése során elkészült a földszinten a lábazati részen a kiegészítő vízszigetelés, a nyílászárók cseréje, a lapostető plusz hőszigetelést kapott, továbbá a belső udvari homlokzatra is hőszigetelő rendszer került.

Az Arany János Gimnázium fejlesztésével megvalósult a homlokzati nyílászárók cseréje, a homlokzat hőszigetelése, a lapostető hő és vízszigetelése, külső rámpát, valamint az épületen belül akadálymentes WC-t alakítottak ki, továbbá napelemes rendszert telepítettek.

Új nyílászárók és napemeles rendszer

A Csaló közi nyugdíjasházba új homlokzati nyílászárókat építettek be, és szigetelték a tetőt. A Városmajori és a Borbányai Művelődési Ház, az Inczédy György Szakgimnázium és a Vécsey köz 4. szám alatti önkormányzati épület energetikai fejlesztése során megvalósult a homlokzati nyílászárók cseréje, homlokzati hőszigetelés, akadálymentesítés és napelemes rendszer telepítése. Továbbá a Városmajori Művelődés Ház és az Inczédy Szakgimnázium tetőszigetelése, és a Borbányai Művelődési Ház fűtéskorszerűsítése is megtörtént. A Mandabokori Művelődési Ház épületének energetikai korszerűsítésével megvalósult a külső határoló szerkezetek utólagos hőszigetelése, a külső nyílászárók cseréje, a fosszilis energiahordozó alapú hő-termelő berendezések, a kapcsolódó fűtési és HMV rendszerek korszerűsítése és az épületek energiahatékonyság-központú fejlesztése.

Akadálymentesítés

A Wesselényiben elvégezték a homlokzati nyílászárók cseréjét, a homlokzati hőszigetelő rendszer és homlokzati burkolat kialakítását, a külső akadálymentesítést, a lapostető szigetelését, a külső akadálymentesítést, és épült új vizesblokk és akadálymentes WC, valamint napelemes rendszert telepítettek.

Újabb pályázatok

A TOP plusz keretében idén márciusban 9 pályázatot nyújtott be az önkormányzat, melyek jelenleg elbírálásra várnak, ezekkel önkormányzati épületek és intézmények napaelemes energetikai fejlesztését szeretnék megvalósítani.

Költségek

  • A Bessenyei tér 3-4 szám alatti bérlakások energetikai korszerűsítése bruttó 275. 024.121 forint
  • A Csaló közi nyugdíjasház és a Continental Aréna energetikai korszerűsítése bruttó 247 000 000 forint
  • Két közművelődési intézmény és a NYSZC Inczédy György Szakgimnázium, Szakközépiskola épületeinek energetikai korszerűsítése bruttó 434 997 203 forint
  • A Vécsey köz 4. szám alatti önkormányzati épület, a Kodály Zoltán Általános Iskola és a NYSZC Wesselényi Miklós Szakgimnázium, Szakközépiskola épületeinek energetikai korszerűsítése bruttó 424 191 652 forint
  • Arany János Gimnázium, Általános Iskola és Kollégium energetikai fejlesztése bruttó 419. 811.145 forint.
  • Önkormányzati épületek energetikai korszerűsítése Nyíregyháza Megyei Jogú Város Önkormányzatánál III. ütem bruttó 396.840.630 forint - ebből a Mandabokor Művelődési Ház energetikai korszerűsítése: bruttó 50.998.321 forint. Ennek a projektnek a keretében korábban megvalósult a Százszorszép óvoda épületeinek, a Koszorú úti, az Élet úti óvoda épületeinek, valamint a Polgármesteri Hivatal 'A' és 'D' épületének, 2021-ben pedig a Mandabokor Művelődési Ház energetikai korszerűsítése.

Hirdetés

Szóljon hozzá!

Hirdetés