Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Megfakult városképek Nyíregyházán

| 2022. 05. 26. | 12:23:00
A polgármester azt javasolta az ellenzéknek, ha valamit nem tudnak, kérdezzenek.
Megfakult városképek Nyíregyházán
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A kévpselő-testület a díjátadások után munkához látott május 26-án, napirend szerint vették sorba az előterjesztéseket. Először a két közgyűlés között történteket vették számba.

A két közgyűlés közötti tájékoztatón a szokásos, eseményeket összefoglaló filmet tekintették meg a képviselők. Babosi György (Momentum) azzal kapcsolatban érdelődött, van-e arról információja a városházának, hogy milyen álláspontra jutottak, akik a Huszártelepen és a városban az elenőrzést legutóbb végezték az unió képviseletében annak a pályázatnak az ügyében, amely a szegregáció felszámolását tűzte célul. A megvalósításra, a szegregáció megszüntetésére 1,7 milliárd forintot nyert a város. Országos hír lett, hogy vissza kell fizetni a pénzt, mert kiderült, egy telepet - a Keletit - megszüntettek, egy másik létszámát - Huszártelep - felduzzasztották. Ezért kilátásba helyezte az unió, hogy a pénzt vissza kell fizetni.

Olvassák el!

Kovács Ferenc Szemán Sándor címzetes főjegyzőnek adta meg a szót, aki közölte, a közgyűlés szervezeti és működési szabályzata szerint ez interpellációnak minősül, amit ülés előtt 3 naal kell benyújtani. Ugyanez volt a válasza Póka Imre kertvárosi egyéni képviselő számára is, aki szóvá tette: 12 év óta először kapott meghívót eseményre a várostól, ez az autóbusz telephely alapkőletétele volt. Szándékosan nem ment el. Megfogalmazta: "ne terheljük tovább a városrészt, ez már nem kertváros, hanem iparváros. Hermetikusan el van zárva a várostól, egyedüli összeköttetés a felüljáró." Sérelmezte, a telephely oktatási intézmény és egy játszótér közelében épül. Fórumot javasolt a városvezetők részvételével, amelyen kérdéseikre választ kaphatnak a kertvárosiak, megnyugodhatnak, hogy nincs mitől tartaniuk. 

Kovács Ferenc arra kérte az ellenzéki képviselők olvassá el a szervezeti és működési szabályzatot. Ígérte: senki nem zárja el az interpellációtól és a kérdésfeltevéstől sem.

Városképek

Jeszenszki András, az ellenzéki frakció vezetője úgy reagált: "az szmsz-szel mindnyájan tisztában vagyunk, kérdéseket is fogalmaztak meg képviselőtársaim, két közgyűlés közötti seményekre vonatkoztak, meggyőződésem, hogy a két felszólalás releváns volt.de legközelebb interpellációt nyújtunk be."

 Kovás Ferenc még hozzátette: "ha valamiben nem biztosak, kérdezzék meg a címzetes főjegyző urat."

Újhelyi János a Zrínyi Ilona utcán, a 3-5. számú házon elhelyezett régi, nyíregyházi felvételek rossz állapotát tette szóvá. Válaszában Ulrich Attila alpolgármester kifejtette: a városnap hetében szemlélte meg a képeket a NYÍRVV Nonprofit Kft. Már van is árajánlat ezzel kapcsolatban. Hozzátette: a ház lakóival meg kell egyezni, mert ezt a helyet a város bérli a képek számára.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés