Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Melegszik a tó vize Nyíregyháza-Sóstón

| 2022. 05. 11. | 18:27:00
Nyitásra már 22-24 fokos lehet.
Melegszik a tó vize Nyíregyháza-Sóstón
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Amint arról a Szabolcsihír már beszámolt, május 20-án, pénteken nyit a Sóstói Tófürdő.

[Beillesztett cikk: Nyit a Tófürdő Nyíregyháza-Sóstón]

A május minden évben számtalan csodát és szépséget rejt, idén pedig egy igazi különlegességet is tartogat a természetes vizek kedvelőinek, hiszen május 20-án, pénteken 9.00 órakor megnyitja kapuit a vendégek előtt a nyíregyházi Tófürdő. Az időjárás már kifejezetten jó, a tó vize 19-20 fokos pillanatnyilag, de a kedvező előrejelzések alapján a nyitásra már 22-24 fokos is lehet - áll a Sóstó – Gyógyfürdők Zrt. Szabolcsihírhez eljuttatott közleményében.

A mi kis tengerpartunk

A 2019-es felújítás után a vendégek a „kis mediterrán tengerpart” jelzőt társították a Tófürdőhöz, ami nyilván nem véletlen. A megújult zöldfelületek, sétányok, medencék és csúszdák valóban igazi tengerparti hangulatot nyújtanak – írták. Megjegyezték: a Sóstó – Gyógyfürdők Zrt. idén is arra törekedett, hogy néhány újítással még kellemesebbé tegye a vendégek számára a Tófürdőt.

A felkészülés során a tópart friss Tisza föveny-borítást kapott, a legkisebbek és szüleik számára pedig egy napvitorlákkal árnyékolt pancsolót alakítanak ki. A két új csúszda korábban egy fúrott kútból kapta vízellátását, de emiatt értelemszerűen hűvös volt a csúszdák vize. Az idei évre a csúszdák vízellátó rendszerébe kapcsoltak egy szivattyút, melynek segítségével már a tó vizét forgathatják vissza a csúszdákra, így jóval kellemesebb hőmérsékletű vízben csúszdázhatnak a vendégek.

A hatályos jogszabályok értelmében a fürdők, így a Tófürdő is védettségi igazolvány, és szájmaszk használata nélkül látogatható, minden eszköz, medence és élményelem korlátozások nélkül használható.

Az árak a vonatkozó kormányrendelet értelmében július 1-ig nem változnak, valamint továbbra is él a 16.00 óra utáni kedvezményes jegyvásárlás lehetősége.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés