Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Októberre befejeződhet Nyíregyházán a Széchenyi felújítása

| 2022. 05. 20. | 13:37:00
Új burkolatot is kap.
Októberre befejeződhet Nyíregyházán a Széchenyi felújítása
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Helyszíni bejáráson tekintette meg a Széchenyi utca felújítási munkálatait Kovács Ferenc, Nyíregyháza polgármestere május 20-án. A fejlesztés TOP-os forrásból, a „Gazdaságfejlesztést és munkaerő mobilitást ösztönző közlekedésfejlesztés Nyíregyháza hat pontján” című pályázat keretében valósul meg.

Maradványösszegből

A Széchenyi utca felújításának bevonására a projektbe új műszaki tartalomként a maradványösszeg felhasználásával volt lehetőség. A fejlesztés a Széchenyi utca, a Szarvas u. és nagykörút közötti szakaszát érinti, melynek során mintegy 785 méter hosszan újul meg az útburkolat, valamint 350 méter hosszan létesül bel-és csapadékvízvédelmi létesítmény. Az érintett szakasz burkolatfelújításán kívül kiépítenek négy új autóbuszöblöt, a hiányzó járdaszakaszokat, és elvégzik az akadálymentesítést. A gyalogosok részére kijelölt gyalogos-átkelőhelyek, míg a kerékpárosok részére biztonságos kerékpáros átvezetések épülnek. A kapubejárók burkolatát, ahol szükséges, elbontják, és új aszfaltburkolatot kapnak. A magasabb forgalombiztonság érdekében a Széchenyi - Szabolcs - Deák Ferenc utca kereszteződésében, valamint a Zrínyi Ilona Gimnáziumot követő gyalogátkelőhelynél a folyópályát beszűkítik, a gimnáziumi gyalogátkelőhelynél pedig SafeCross okoszebra létesül.

A városnak nem kerül pénzébe

A beruházás során a parkolóhelyek és a zöldfelületek rekonstrukciója is megvalósul. A kivitelező a munkaterületet március 16-án vette át, a beruházást váhatóan 7 hónap múlva adják át.. A kivitelezés várhatóan május végén eléri a 25 százalékos készültségi fokot. A Széchenyi utca felújításának kivitelezési költsége bruttó 315,214 millió forint. A projekt 100 százalékos támogatottság mellett valósul meg.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés