Hirdetés

Hirdetés

Ösztöndíj nyíregyházi képzőművészeknek

Szabolcsihír

2022.05.30. 10:28

Ösztöndíj nyíregyházi képzőművészeknek
A Városi Galériába kell bevinni az alkotásokat (kép: VMKK)

Várják a pályázatokat.

Hirdetés

2022. évi Képzőművészeti Ösztöndíjak elnyerésére Nyíregyháza Megyei Jogú Város Önkormányzata pályázatot hirdet nyíregyházi művészek részére Képzőművészeti Ösztöndíjak elnyerésére.

Az ösztöndíjak célja, hogy segítse a városban élő tehetséges alkotóművészek munkáját, művészi fejlődését, továbbá kedvező feltételeket teremtsen a formanyelvében és tartalmában korszerű színvonalas művek létrehozásához.

Az ösztöndíjra pályázhat minden olyan nyíregyházi művész (festő, grafikus, szobrász, iparművész, fotográfus), aki tagja a Magyar Alkotóművészek Országos Egyesületének, vagy a Magyar Képző- és Iparművészek Szövetségének és már önálló művészi tevékenységet tud felmutatni.

Nem nyújthatnak be pályázatot azok a művészek, akik a meghirdetett időtartam alatt más itthoni vagy külföldi alkotói ösztöndíjban részesülnek, vagy DLA ösztöndíjasok.

A pályázatokat szakértői javaslatok alapján a polgármester közreműködésével Nyíregyháza közgyűlésének Köznevelési, Kulturális és Ifjúsági Bizottsága bírálja el. Egyszerre három művész támogatására van lehetőség. Az ösztöndíj bruttó összege havi 100 ezer forint. Az ösztöndíj időtartama: egy év.
A város képzőművészeti ösztöndíjasai 2023. év augusztusában a Városi Galéria Pál Gyula Termében beszámoló kiállításon adnak számot elvégzett munkájukról, egy munkát felajánlanak a városnak az ösztöndíjért cserébe.

A pályázatokat személyesen Nyíregyháza Megyei Jogú Város Közgyűlésének Köznevelési, Kulturális és Ifjúsági Bizottságához (Nyíregyháza, Kossuth tér 1. 134/A. szoba) 2022. június 17. napjáig lehet benyújtani.
Cím: 4400 Nyíregyháza, Kossuth tér 1.
Beadási határidő: 2022. június 17. (péntek) 12.00 óra
A pályázati kérelemhez mellékelni kell:

  • A pályázó eddigi munkásságát ismertető szakmai önéletrajzot (mely tartalmazza a MAOE tagsági könyv számát a Magyar Képző- és Iparművészek Szövetségi tagságáról szóló nyilatkozatát).
  • Az ösztöndíj időtartamára tervezett alkotói elképzelés rövid leírását (munkatervet).
  • Az eddigi művészeti tevékenységet bemutató dokumentációt.
  • A pályázó szakmai munkásságát reprezentáló 3-4 alkotást.
  • A művek beadásának helye: Városi Galéria 4400 Nyíregyháza, Selyem u. 12.
  • Időpontja: 2022. június 17. ( 8.00- 12.00 óra között)
A pályázattal kapcsolatban további felvilágosítás Kulturális Osztály munkatársától, Szabó Tamás kulturális referenstől, a 42/524-524-131-as melléken kérhető. Nyíregyháza, 2022. május 27.

Hirdetés

Szóljon hozzá!

Hirdetés