Hirdetés

Öt évet kaphat a féltékeny gázoló Nyíregyházán

Szabolcsihír

2022.05.19. 08:55

Öt évet kaphat a féltékeny gázoló Nyíregyházán

Kis híján múlt a férfi élete.

Hirdetés

Hirdetés

Emberölés bűntettének kísérletével vádolja az ügyészség azt a 22 éves férfit, aki gépkocsijával elütötte haragosát - közölte a Szabolcsihírrel Szilágyi László, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Főügyészség sajtószóvivője.

A vádirat lényege szerint a vádlott régóta ismerőse egy helybéli nőnek, aki viszont 2021. év elején élettársi kapcsolatot létesített a sértettel. A vádlott ezt nem nézte jó szemmel, interneten többször írt a nőnek, találkozókra hívta. A vádlott közeledését nem vette jó néven a sértett, aki próbálta megbeszélni a konfliktust, de nem járt eredménnyel.

Találkozóra hívta

2021. március 23-án este a vádlott és a sértett megint interneten beszélgettek,és elhatározták, hogy másnap 13 órakor találkoznak a szabolcsi település központi helyén, ahol a vitájukat „lebokszolják”. A megbeszélt időpont előtt a sértett gyalog indult a helyszínre, amit tudatott a vádlottal is, aki viszont gépkocsival tartott oda. Amikor a vádlott meglátta az út szélén sétáló sértettet, gépkocsijával 60-65 km/h sebességre gyorsított, majd a kormányt a sértett irányába fordította, így akarta őt elütni. A sértett a gépkocsi hangjára felfigyelt, megfordult, el is ugrott a jármű elől, de ennek ellenére az a bal lábát elérte. A sértett élete a véletlenen múlott, a vádlott szándéka arra irányult, hogy megölje őt.

Cserbenhagyta

A gázolás után a vádlott a helyszínen maradt, de nem nyújtott segítséget a sértettnek, hanem azt kiabálta neki, hogy „Mondtam, hogy úgyis meghalsz!” A sértett sérülései nyolc napon belül gyógyultak.

A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Főügyészség emberölés kísérletével vádolja a férfit, és azt indítványozta, hogy amennyiben beismerő vallomást tesz, és nem kéri a tárgyalás megtartását, akkor a bíróság öt év börtönbüntetésre ítélje, öt évre tiltsa el a közügyektől, illetve a járművezetéstől is.

Az eljárás a Nyíregyházi Törvényszéken folytatódik.

A videón a térfigyelő kamerák által a gázolásról készített felvétel látható ITT.

Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Főügyészség

Hirdetés

Szóljon hozzá!

Hirdetés