Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Szemle a nyíregyházi Gömb utcán

| 2022. 05. 31. | 18:01:00
Az útépítések sora folytatódik.
Szemle a nyíregyházi Gömb utcán
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Kistelekiszőlőben földútból aszfaltossá épül a Gömb utca. A munkálatok állását május 31-én dr. Kovács Ferenc polgármester, Mussó László, a városrész önkormányzati képviselője, és Halkóné dr. Rudolf Éva a Közgyűlés Gazdasági és Tulajdonosi Bizottságának elnöke helyszíni szemlén tekintették meg. A Gömb utca Palánta és Folyóka utca közötti szakaszának fejlesztése 760 méter hosszan valósul meg.

[Beillesztett cikk: Szintet lépett Nyíregyháza útépítésben]

A kivitelezés a tervezett ütemben halad, a csapadékvíz elvezető rendszer építése már elkészült. Folyamatban van a távközlési és elektromos vezetékek kiváltása, zajlik a kerítések áthelyezése a rendezési vonalra. Megkezdték az útszegély építését. A munkálatok részleges forgalomkorlátozással járnak, de útlezárást nem igényelnek.

Nyíregyháza önkormányzata nagy hangsúlyt fektet a lakóutcák fejlesztésére, amit híven tükröz az elmúlt években felújított, megépített utak magas száma - írták a városházi közleményben.

Emlékeztetőül - ami már megépült

Mint arról a Szabolcsihír már többször beszámolt: folyamatban van egy nagyszabású útépítési, útfelújítási program, köszönhetően a kormánytól útfejlesztésre kapott ötmilliárd forint támogatásnak. A vissza nem térítendő támogatásnak köszönhetően a város több lépcsőben valósítja meg útfejlesztési programját.

Az első ütemben 2021-ben földútból szilárdburkolatú aszfaltos út épült 18 utcában, ezek: a Gerely, Íjász, Vitorlás, Búvár, Horgony, Árbóc utca, Hegedű utca, Tallér köz, Hatház, Szamóca utca, Thököly-Törzs utcát összekötő út, Hadobás, Szamos utca, Ereszalja, Szarka, Hajlás, Főzde és Fenyő utca.

Az útfejlesztési programban idén aszfaltos út épülhet Felsőpázsiton a Sátor utcában, Kistelekiszőlőben a Meggyfa és a fentebb említett Gömb utcában, ahol már elkezdődött a kivitelezés. A három utcában összesen 2,74 kilométer hosszan valósulhat meg a fejlesztés, bruttó 663 millió forintból.

Közben három forgalmas utca felújítása is zajlik: a Szent István, a Szarvas és a Széchenyi utcáé. Jűnius 1-jén a Szarvas utcán tart szemlét Nyíregyháza polgármestere.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés