Hirdetés

Utcáról utcára épül a csapadékcsatorna Nyíregyházán

Szabolcsihír/Facebook

2022.05.19. 11:12

Utcáról utcára épül a csapadékcsatorna Nyíregyházán
Fotók: Facebook

Hogy ne legyen többé baj a belvízzel.

Hirdetés

Hirdetés

Nyíregyháza több pontján is folytatódik a belterületi csapadékvíz-elvezető rendszer fejlesztése - közölte Kovács Ferenc polgármester május 19-én.

A Korong utcán már tavaly megkezdődött a munka, s várhatóan nyárra be is fejeződik. Látványos fázisnál tartanak a kivitelezők, hiszen az 1-es számú, 35 köbméteres záportározó lehelyezése történik, s a víznyelők építését kezdik a napokban.

Zajlik a kulturális negyedben a Színház utcai beruházás, ahol a csapadékcsatorna rekonstrukciója időszerűvé vált. Ott még az első ütemnél tartanak, s mivel az utca sűrűn beépített és közművesített, a megújult csatornahálózat zárt rendszerű lesz.

Ezek újabb elemei annak a stratégiának, mely az egy évtizeddel ezelőtti, nagy belvizes időszakot követően született, s melynek számos fontos pontja megvalósult azóta - emlékeztetett Kovács Ferenc.

Közben zajlik az ötmilliárdos kormányzati támogatású útépítési, aszfaltozási program. A Gömb utcán éppen csatornát építenek. Tudatosan figyelnek arra, hogy ahol útfejlesztés zajlik, egyúttal megoldják a csapadékvíz elvezetésének kérdését is.

Galéria

Hirdetés

Szóljon hozzá!

Hirdetés