Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Hét év börtön. Jogerős az álpilóta nyíregyházi ítélete

| 2022. 06. 29. | 17:14:00
Nőket bolondított magába, majd százmilliót csalt ki tőlük különböző indokokkal.
Hét év börtön. Jogerős az álpilóta nyíregyházi ítélete
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Jogerős a bíróság ítélete, mellyel 7 év börtönbüntetésre ítélte a férfit, aki magát pilótának kiadva csalt ki több, mint 100 millió forintot a sértettektől - közölte a Szabolcsihírrel Gunyecz Zoltán. 

A Nyíregyházi Törvényszék Büntető Kollégiumának vezetője emlékeztetett, hogy a Nyíregyházi Járásbíróság június 22-én meghozott ítéletével csalás, lopás, közokirattal való visszaélés és közokirat-hamisítás bűntette miatt 7 év börtönbüntetésre és 7 év közügyektől való eltiltás mellékbüntetésre ítélte G.Zs.I. vádlottat. A bíróság ezen túlmenően több, mint 100 millió forint kártérítés megfizetésére is kötelezte a férfit a sértettek részére.

Az ítélet kihirdetésekor az ügyészség, a vádlott és védője is 3 munkanap gondolkodási időt tartott fenn a nyilatkozataik megtételére. Mivel a jogorvoslati nyilatkozatok megtételére nyitva álló határidő alatt senki nem jelentett be fellebbezést, az ítélet jogerőre emelkedett.

Az ítéleti tényállás alapján a férfi 2019-ben egy társkereső oldalon álnéven ismerkedett meg a sértettekkel, akikkel érzelmi kapcsolatba került. A férfi valótlanul azt állította a sértetteknek, hogy pilótaként dolgozik így jó anyagi körülményekkel rendelkezik, befolyásos kapcsolatai vannak és több üzleti befektetéssel is bír.

Kapcsolatai során a vádlott különböző indokokra hivatkozással - így például gépjármű- vagy ingatlanvásárlás okán, kedvező befektetési- vagy valuta átváltási lehetőségre hivatkozva -, a sértettektől, illetve azok hozzátartozóitól több, mint 100 millió forint készpénzt csalt ki.  A vádlott az átvett pénzösszegeket megélhetésére fordította, nem állt szándékában sem azok visszafizetése, sem valuta- vagy ingatlan vásárlása.  Emellett a csalások sértettjeitől, illetve hozzátartozóiktól készpénzt és értéktárgyakat is lopott, közokiratokat vett magához.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés