Hirdetés

A balesetben vétlen, viszont másnapos volt a nyíregyházi

Szabolcsihír

2022.07.01. 15:07

A balesetben vétlen, viszont másnapos volt a nyíregyházi
A kép illusztráció (police.hu)

A zéró tolerencia azt jelenti: nulla alkohol.

Hirdetés

Hirdetés

A közlekedési balesetben vétlen volt, ittas vezetés miatt azonban felelnie kell annak a férfinek, aki Nyíregyházán ütközött egy autóval - közölte a Szabolcsihírrel Borsodi-Buss Emese, a megyei főügyészség helyettes sajtószóvivője.

A nulla tolerencia elvének megfelelően a jogosítványát is elvették a rendőrök, mert az előző esti alkoholfogyasztástól, még enyhén ittas állapotban ült volán mögé.

A 25 éves férfi előző este nagyobb mennyiségű szeszesitalt, körülbelül egy liter whiskyt fogyasztott, majd másnap délelőtt autóba ült, és Nyíregyházán közlekedett.

A Búza utcán szabályos előzésbe kezdett, azonban a megelőzendő gépjármű vezetője észrevett egy parkolóhelyet, és hirtelen balra kanyarodott, ezért a járművek összeütköztek.

Mivel a felelősség kérdésében nem tudtak megállapodni rendőrt hívtak, aki mindkét sofőrt megszondáztatta. Így fény derült a vádlott ittasságára.

A szakértő megállapította, hogy a férfi szervezetében az előző este elfogyasztott alkohol még nem bomlott le teljesen, enyhe fokú ittas állapotban vezetett, ezért az ügyészség vádat emelt ellene.

Ha a bíróság bűnösnek találja, pénzbüntetésre és járművezetéstől való eltiltásra számíthat, amely miatt újra kell vizsgáznia.

Hirdetés

Szóljon hozzá!

Hirdetés