Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A balesetben vétlen, viszont másnapos volt a nyíregyházi

| 2022. 07. 01. | 17:07:00
A zéró tolerencia azt jelenti: nulla alkohol.
A balesetben vétlen, viszont másnapos volt a nyíregyházi
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A közlekedési balesetben vétlen volt, ittas vezetés miatt azonban felelnie kell annak a férfinek, aki Nyíregyházán ütközött egy autóval - közölte a Szabolcsihírrel Borsodi-Buss Emese, a megyei főügyészség helyettes sajtószóvivője.

A nulla tolerencia elvének megfelelően a jogosítványát is elvették a rendőrök, mert az előző esti alkoholfogyasztástól, még enyhén ittas állapotban ült volán mögé.

A 25 éves férfi előző este nagyobb mennyiségű szeszesitalt, körülbelül egy liter whiskyt fogyasztott, majd másnap délelőtt autóba ült, és Nyíregyházán közlekedett.

A Búza utcán szabályos előzésbe kezdett, azonban a megelőzendő gépjármű vezetője észrevett egy parkolóhelyet, és hirtelen balra kanyarodott, ezért a járművek összeütköztek.

Mivel a felelősség kérdésében nem tudtak megállapodni rendőrt hívtak, aki mindkét sofőrt megszondáztatta. Így fény derült a vádlott ittasságára.

A szakértő megállapította, hogy a férfi szervezetében az előző este elfogyasztott alkohol még nem bomlott le teljesen, enyhe fokú ittas állapotban vezetett, ezért az ügyészség vádat emelt ellene.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés