Hirdetés

Hirdetés

Ezeken a nyíregyházi és megyei MOL-kutakon van kutyachip-leolvasó!

mti

2022.08.18. 08:13

Ezeken a nyíregyházi és megyei MOL-kutakon van kutyachip-leolvasó!
(Fotó: mol.hu)

Ezeknek köszönhetően évente 700-800 kutya jut vissza az otthonába.

Hirdetés

Újabb Mol-töltőállomásokon található ingyenes kutyachip-leolvasó, így már 153 kúton tudják segíteni a kutyák és gazdáik egymásra találását. A folyamatosan bővülő rendszer segítségével évente 700-800 kutya jut vissza az otthonába - közölte a vállalat az MTI-vel.

A Mol 2018-ban kezdte meg az együttműködést a Vigyél Haza Alapítvánnyal, és azóta egyre több benzinkútjára telepít chipleolvasót. Miután a kutyában lévő chipet leolvasták, a töltőállomás személyzete felhívja a Vigyél Haza Alapítvány állatorvos önkéntesét, aki az online adatbázisban ellenőrzi az állat gazdáinak adatait, majd felveszi vele a kapcsolatot. Amennyiben a megtalált kutyában nincs mikrochip, vagy azt nem regisztrálták a Magyar Állatorvosi Kamara kisállat-nyilvántartó rendszerében, értesítik a legközelebbi menhelyet és állatvédő szervezetet, amelyek intézkednek az állat biztonságba helyezéséről és új gazdához kerüléséről.

A chipolvasóval felszerelt töltőállomásokat jellegzetes matrica jelöli, a kutak listája pedig megtalálható a Mol töltőállomás-keresőjén, a MOL Move applikációban és a Vigyél Haza Alapítvány kutyakereső alkalmazásában is.

A chipolvasóval felszerelt szabolcsi kutak listája:

  • Nyíregyháza 4400 Pazonyi út
  • Nyíregyháza 4400 Széna tér
  • Sárospatak3950 Wesselényi út
  • Kisvárda 4600 Attila u. 81.
  • Mátészalka 4700 Vásár tér 5.
kutyaMOLbenzinkút

Hirdetés

Szóljon hozzá!

Hirdetés