Hirdetés

Az egészségtudomány kerül fókuszba Nyíregyházán

hirek.unideb.hu

2022.09.28. 10:22

Az egészségtudomány kerül fókuszba Nyíregyházán
(Fotó: unideb.hu)

A Kutatók Éjszakáján a szabolcsi megyeszékhelyen is számos programot kínálnak.

Hirdetés

Hirdetés

Nyolc tudományos előadáson és számos látványos kísérőprogramon lehet majd részt venni a Debreceni Egyetem Egészségtudományi Karán, Nyíregyházán, ahol több intézményhez hasonlóan megszervezik a Kutatók Éjszakája rendezvénysorozatot szeptember 30-án. A cél, hogy felhívják a figyelmet oktatási kínálatra és vonzóvá tegyék a szakirányú képzéseket a jövő egészségügyi és szociális szakemberei számára – írja a hirek.unideb.hu.

A kar tudománynépszerűsítő előadásokkal készül, többek között a gyerekeknek és felnőtteknek ajánlott mozgásfejlesztésről, a mentőtiszti, a védőnői, az ápolói, a szülésznői, az egészségügyi szervezői és a szociális munkaképzésekről, a digitális technológia és a szociális munka kapcsolatáról, továbbá az alapvető elsősegélynyújtási ismeretekről is lehet majd előadásokat hallani.

Mándy Zsuzsanna, a Debreceni Egyetem Tudományos Igazgatóságának tudományos referense a karon tartott szeptember 27-i sajtótájékoztatón elmondta: ezen a napon a tudomány van a középpontban és az a cél, hogy minél több fiatal kedvet kapjon a kutatásokhoz, a tudományos tevékenységhez.

– A Kutatók Éjszakája a tehetségek gondozásáról, a tudományok népszerűsítéséről szól. Ez egy olyan nagy sikerű rendezvény, mely egyre több helyszínen talál otthonra. A Debreceni Egyetem szempontjából jól mutatja a fontosságát, hogy az intézményben elérhető valamennyi tudományterület képviselteti magát előadásokkal, szakmai programokkal – tette hozzá.

Az egészségtudományi kar összesen tizennégy programot kínál az idei sorozatban, ebből nyolcat Nyíregyházán tartanak meg. Rusinné Fedor Anita, a kar általános és tudományos dékánhelyettese kiemelte, a legfontosabb feladat az, hogy erősítsék a kutatói utánpótlást.

– A kutatási eredményeket játékos módon szeretnénk bemutatni. A hozzánk érkező, többségében továbbtanulás előtt álló fiatalok bepillantást nyerhetnek tudományos műhelyeink munkájába. A céltudatos és elhivatott hallgatókat szeretnénk megtartani a szakma számára, a jövőt még csak kereső tehetségeket pedig megnyerni azzal, hogy az egyes képzésekhez tartozó szakok, szakmák legtöbb kihívással járó sajátosságait megmutatjuk nekik. A program nemcsak a leendő egyetemisták, hanem mindenki számára nyitott – hangsúlyozta a dékánhelyettes.

A Kutatók Éjszakája országos rendezvénysorozatban négy megye öt településén választhatnak az érdeklődők a Debreceni Egyetem által kínált 200 program közül. Az egészségtudományi kar nyíregyházi programjai itt érhetők el.

További részletek a hirek.unideb.hu-n.

debreceni egyetemKutatók Éjszakája Debreceni Egyetem Egészségügyi Kar

Hirdetés

Szóljon hozzá!

Hirdetés