Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

W-Scope: 1200 új munkahely Nyíregyházán

| 2022. 10. 18. | 15:30:00
300 milliárd forintos beruházás.
W-Scope: 1200 új munkahely Nyíregyházán
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Letették az alapkövét az év harmadik legnagyobb magyarországi beruházásnak, amelynek keretében 300 milliárd forint értékben épít üzemet a dél-koreai W-Scope Nyíregyházán – jelentette be október 18-án Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter Nyíregyházán.

A minisztérium közleménye szerint a tárcavezető arról számolt be az alapkőletételi ünnepségen, hogy a dél-koreai W-Scope hazánkban nyitja meg az első európai üzemét, amelyben évente 1,2 milliárd négyzetméternyi elektromos autók akkumulátorához használt szeparátorfilmet fognak előállítani és ezzel 1200 új munkahely jön létre Nyíregyházán.

Hozzátette: a beruházáshoz nyújtott állami támogatás mértékét az Európai Bizottság előtt zajló notifikációs folyamat lezárását követően hozzák majd nyilvánosságra.

A miniszter üdvözölte, hogy az országában idén is megdőlt a beruházási rekord, ami annak köszönhető, hogy Magyarország a legnagyobb nyugati és a legerősebb keleti cégek találkozási pontjává vált a legmeghatározóbb világgazdasági folyamatban, az autóipari forradalomban.

Rámutatott, hogy Németországon és Kínán kívül egyedül Magyarországon van mind a három prémium német autómárkának gyártóbázisa, miközben hazánk jelenleg a világ harmadik legnagyobb elektromos akkumulátorgyártó kapacitásával rendelkezik, míg az exportban a ranglista ötödik helyén áll.

Fontosnak nevezte, hogy Magyarországon Európában párját ritkító politikai stabilitás uralkodik, itt kell fizetni a legalacsonyabb adókat, továbbá nem alkalmaznak semmi diszkriminációt nemzetiség alapján a beruházó vállalatok között.

– Magyarország a keleti és a nyugati gazdaság találkozási pontjává vált. Ez a legjobb recept arra, hogy elkerüljük az európai recessziót – hangsúlyozta.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés