Hirdetés

Hirdetés

Csodálatos kiállítás nyílik a Semsey-kastélyban

2016.02.04. 12:18

Csodálatos kiállítás nyílik a Semsey-kastélyban

A bemutatásra kerülő Rembrandt-gyűjtemény felöleli a holland mester egész művészetét.

Hirdetés

Hirdetés

Újabb csemegével folytatódik a 2015-ben elindított nagyszabású kiállítássorozat a balmazújvárosi Semsey-kastélyban.

A tavalyi Picasso-kiállítás, majd a Chagall, Dalí, Dix, Dürer és Schongauer bibliai illusztrációiból rendezett válogatást követően idén tavasszal az Európa-szerte nagy sikert aratott, több mint 270 rézkarcot felvonultató

Rembrandt-gyűjteményt mutatják be a kastélymúzeumban.

A tárlatot Dr. Pankaszi István, a Szépművészeti Múzeum grafikai főrestaurátora nyitja meg február 11-én, az esemény vendége lesz Gajus Scheltema holland nagykövet. A tárlaton Rembrandt-fakszimiléket láthat a nagyérdemű a Francia Nemzeti Könyvtár anyagából. A nyomatokat a Louvre megbízásából Armand Durand neves francia művész készítette el különleges technikával 1865 és 1867 között, s szerepel rajtuk a Francia Nemzeti Könyvtár bélyegzője és katalógusszáma.

A kiállítás felöleli az egész életművet

A Semsey-kastélyban bemutatásra kerülő 273 db-os Rembrandt-gyűjtemény felöleli a holland mester egész művészetét: bibliai ábrázolásai, tájképei éppúgy megtalálhatóak benne, mint portréi, köztük több önarcképe. Így a komplett grafikai anyag nemcsak Rembrandtnak állít emléket, hanem a 19. század második felének ragyogó grafikusának, Armand Durand-nak is.

A műveket február 11. és április 24. között tekinthetik meg az érdeklődők.

Hirdetés

Szóljon hozzá!

Hirdetés