"Közétkeztetés - központban az egészség” projekt indul

2015.10.19. 17:28

Összesen 4100 gyermek vett részt a programban.

Hirdetés

Hirdetés

A „Közétkeztetés – központban az egészség” projekt keretében közétkeztetési szakembereknek, pedagógusoknak, szülőknek és az egészséges táplálkozás iránt elkötelezett fiataloknak, felnőtteknek kínálnak segítséget ahhoz, hogy a fiatalok a jelenleginél jóval egészségesebb és táplálóbb ételeket fogyasztva nőjenek fel és ezt a szemléletet őrizve éljék hétköznapjaikat.

Az ország 35 települése, 40 intézményben lezajlott roadshowon összesen több mint 4100 gyerek vett részt. A rendezvénysorozat során 800 kg almát, illetve további 60 kg egyéb gyümölcsöt, zöldséget „használtak el” a gyerekek zöldségfaragási és zöldségkirakós játékra, illetve megevési célokra.

A projekt keretében hamarosan elérhető lesz egy speciális, személyre szabott étrendek összeállítását támogató interaktív alkalmazás. Az applikáció lényege, hogy a felhasználók beállíthatják saját paramétereiket (testsúly, magasság, mozgás intenzitása stb.) az alkalmazás adminisztrációs felületén. Másrészt a projekt során oktatófilmek készültek óvodásoknak, középiskolásoknak és a közétkeztetést végző szakembereknek, a társadalmi célú reklámokat pedig októbertől láthatja a lakosság.

Szóljon hozzá!

Hirdetés