Helyben járó
Szabolcs-Szatmár-Bereg
Gazdaság
Közélet
Programok
Bűn
Sport
Életmód
Hirdetés
Hirdetés

A határvédelmi szolgálat folytatására kérik a polgárőröket

| 2022. 09. 11 | 14:31:00
Az elmúlt hónapokban 11 ezer polgárőr 110 ezer szolgálati órát teljesített.
A határvédelmi szolgálat folytatására kérik a polgárőröket
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Arra kéri a kormány a polgárőröket, hogy folytassák a határvédelmi szolgálatot az év végéig, ehhez pedig továbbra is biztosítják számukra a költségtérítést – közölte a Facebookon szeptember 11-én közzétett videójában Nyitrai Zsolt kiemelt társadalompolitikai ügyekért felelős miniszterelnöki biztos. A több mint 65 ezer, munkáját önkéntesen végző polgárőrre mindig számítani lehet, ha baj van: ha meg kell őrizni a települések közbiztonságát, ha meg kell védeni a magyar családokat vagy éppen az ország határait – méltatta a polgárőrök munkáját a miniszterelnöki biztos. Mint emlékeztetett, februárban Magyarország kormánya azt kérte a polgárőröktől, hogy még nagyobb jelenléttel vegyenek részt a déli határ védelmében. Ehhez a munkához költségtérítést is biztosítottak a szolgálatot végző polgárőröknek.

Nyitrai Zsolt összegzése szerint több mint 11 ezer polgárőr vett részt a határ védelmében az elmúlt öt hónapban.

A kormány most arra kéri a polgárőröket, folytassák a határvédelmi szolgálatot az év végéig, ehhez pedig továbbra is biztosítják számukra a költségtérítést – fűzte hozzá. "Ez egy komoly és felelősségteljes feladat, köszönjük a polgárőröknek, hogy a határvédelemben is segítik a rendőrök munkáját, hamarosan a határvadászokkal kiegészülve tehetik majd ezt" – közölte Nyitrai Zsolt.

Túrós András, az Országos Polgárőr Szövetség elnöke emlékeztetett arra, hogy a polgárőrség, egyedüli civil szervezetként vesz részt a határvédelemben. Ennek során az elmúlt hónapokban 11 ezer polgárőr 110 ezer szolgálati órát teljesített, több mint 10 ezer elfogásban működtek közre és 20 esetben embercsempészettel kapcsolatban adtak jelzést a hatóságoknak – számolt be az eddigi eredményekről.

Kapcsolódó hírek
Itt az MSZP EP-választási listája!
Itt az MSZP EP-választási listája!
Budapesti a listavezető.
Késsel támadt egy férfi járókelőkre Párizsban, egy halott
Az áldozat egy német állampolgárságú férfi, aki turistaként tartózkodott a francia fővárosban.
Lejtmenetben a születések száma
Lejtmenetben a születések száma
Lehangoló statisztika. Egy év alatt 24 százalékkal esett vissza a házasodási kedv.
Nem kímélte a madárinfluenza az átvonuló darvakat
Nem kímélte a madárinfluenza az átvonuló darvakat
Ez a madár nagyon érzékeny a fertőzésre.
Hirdetés
Hirdetés