Helyben járó
Szabolcs-Szatmár-Bereg
Gazdaság
Közélet
Programok
Bűn
Sport
Életmód
Hirdetés
Hirdetés

Átadták az ország első honvédelmi sportközpontját Újfehértón

| 2021. 12. 17 | 15:19:00
Több ilyen komplexum is épül az országban.
Átadták az ország első honvédelmi sportközpontját Újfehértón
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Átadták Magyarország első honvédelmi sportközpontját Újfehértón december 17-én – írja az MTI. Az ünnepségen Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes, a KDNP elnöke hangsúlyozta, ki kell állnunk amellett, hogy a katonaság, a katonaember, a honvédelem akkor jó dolog, ha a nemzetállam megvédésére, polgárainak és értékeinek védelme érdekében használják.

– Helyes az, ha egy kisfiú katonásdit játszik, a katonásdinak a végén arra kell kimenni, hogy a hazáját védje, értékeket védjen, ne pedig másikat támadjon – fogalmazott Semjén Zsolt. Kifejtette, nem igaz az a nézet, hogy a katonaság önmagában negatív dolog lenne, a katonaság akkor rossz, ha egy erőszakos hatalom hódításra és elnyomásra használja fel a hadseregeit, és jó akkor, ha jó célra használják fel, például amikor az országnak önmagát kell megvédenie.

Hozzátette, ami a történelemben régen jól működött, azt – a mai kor viszonyaihoz igazítva és megfelelő átalakítással – meg kell tartani és vissza kell hozni. A honvédelmi sportközpont létrehozására utalva példaként említette az Osztrák-magyar Monarchia alatt birodalomszerte megalakított lőegyleteket, a két világháború között leventemozgalom egyes területeit, illetve később a Magyar Honvédelmi Szövetséget (MHSZ), mint sport és szabadidős tevékenységeket szervező országos szervezetet.

– Sok gyereknek és fiatalnak segített katonai vagy rendőri hivatást választani ez a szervezet, elkötelezettek vagyunk amellett, hogy ilyen intézmények valóban minden megyében és járásban legyenek – mondta a miniszterelnök-helyettes, megjegyezve, ilyen központokban az ez iránt érdeklődő fiatalok és idősebbek kipróbálhatják magukat a lősportokban.

Simicskó István, a kisebbik kormánypárt frakcióvezetője, a Honvédelmi Sportszövetség elnöke beszédében elmondta, az országban egyszerre öt helyszínen kezdődött el ezeknek a komplexumoknak az építése, a cél az, hogy először minden megyében, később pedig valamennyi járásban létesüljön egy-egy ilyen honvédelmi sportközpont. – Balassagyarmaton jövő év elején vagy első negyedévében nyílhat meg a második sportközpont az országban – tette hozzá.

– Azért van szükség sportközpontokra, mert a fiataljainkat szeretnénk felvértezni lelki, fizikai és szellemi értelemben, hogy ebben a kihívások évszázadának is jellemzett világot minél hatékonyabban tudják kezelni, megoldják feladatait – mondta a KDNP frakcióvezetője. Simicskó István szavai szerint a múltból hozott értékeket át kell adni a fiataloknak, és voltak olyan évtizedek, amikor a magyarságnak szüksége lett volna ilyen létesítményekre. – A kormánynak van akarata, lehetősége és szándéka arra, hogy ebben is alkosson, teremtsen és előre menjen, a fiataljainknak lehetőséget adjon arra, hogy műveljék, képezzék önmagukat, többletképességeket sajátítsanak el – mondta.

Emlékeztetett, a honvédelmi sportközpontokban alapvetően a sportlövészetre helyezték a hangsúlyt. Ötvenméteres lőtereket használhatnak az érdeklődők, de egyes helyeket háromszáz-négyszáz méter hosszú lőtereket is lehet majd igény szerint használni.

Simon Miklós, a térség fideszes országgyűlési képviselője elmondta, 2014 óta negyven programban mintegy 24 milliárd forint értékű támogatás érkezett Újfehértóra. – Épül az almafeldolgozó- és csomagolóüzem, kerékpárutakat hoznak létre, rekonstrukción esik át a csatornarendszer és megújul a központi piac is – sorolta a képviselő.

Kapcsolódó hírek
Fontos mezőgazdasági utat újítanak fel Jékén
Fontos mezőgazdasági utat újítanak fel Jékén
Csaknem 60 millió forintot fordítanak rá.
Százmilliót ér a szabolcsi kamrában talált cigaretta
Százmilliót ér a szabolcsi kamrában talált cigaretta
A NAV pénzügyőrei csaptak le a szállítmányra.
Szén-monoxid-mérgezés Záhonyban
Szén-monoxid-mérgezés Záhonyban
Egy embert kórházba szállítottak.
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés