Helyben járó
Szabolcs-Szatmár-Bereg
Gazdaság
Közélet
Programok
Bűn
Sport
Életmód
Hirdetés
Hirdetés

Ezzel kezelik a hüvelyt Debrecenben

| 2017. 07. 17 | 16:09:00
Akinél indokolt, annak ingyenes.
Ezzel kezelik a hüvelyt Debrecenben
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Rugalmasabb, feszesebb, egészségesebb szövetek – a változó korban lévő és a szülésen átesett nőkön is segíthet a Mona Lisa Touch nevű hüvelyregeneráló lézer. A fájdalommentes kezelést hazánkban először a Debreceni Egyetem Klinikai Központjában lehet kipróbálni.

– Ez az egyik legmodernebb hüvelyi lézertechnika, a speciális széndioxid lézer ugyanis lehetővé teszi, hogy a mélyebb szöveteket is kezelni tudjuk, ne csak a nyálkahártyát. A fájdalommentes beavatkozás során a lézer apró, mikroszkopikus „lyukakat” fúr a szövetekbe, így ennek hatására új kollagén, elasztin és más, a szövetek rugalmasságának kialakításában fontos molekulák szintetizálódnak és rakódnak le – tájékoztatott a módszer előnyeiről Takács Péter, az amerikai Eastern Virginia Egyetem professzora, aki Fulbright-ösztöndíjasként jelenleg a Debreceni Egyetem Szülészeti és Nőgyógyászati Klinika márciusban nyílt uroginekológiai szakrendelőjét vezeti. Itt jellemzően a kismedencei szervek süllyedésével, a vizelet és széklet visszatartással, valamint szexuális diszfunkciókkal élő nőknek segítenek.

A szakrendelésen május utolsó napjaiban kezdték el használni az országban egyedülálló Mona Lisa Touch nevű készüléket, amely két éven át lesz a Klinikai Központban. Ez az Amerikai Egyesült Államok legelterjedtebb, kifejezetten nőgyógyászati felhasználásra, ezen belül is a hüvely regenerálására kifejlesztett lézerberendezése.

A leggyakoribb altesti panaszokon segít

– A készülék hatalmas segítséget jelent a rendszerint a menopauza idején fellépő hüvelyi panaszok, például a szárazság és a fájdalom kezelésében, sőt a tünetek megelőzésére is alkalmas. Segíti a hüvely funkcionális helyreállítását, így az rugalmasabbá, „fiatalabbá” és egyben feszesebbé is válik. Ráadásul a készülék egyedi kialakításának köszönhetően 360 fokban sugározza ki a lézert, ezáltal a kezelés nagyon gyors és hatékony – mondta Takács Péter professzor.

Hozzátette: enyhe fokú vizeletinkontinencia kezelésére, a szülés utáni hüvelylazaság enyhítésére is kiválóan használható a módszer, és ez a kezelés tűnik a legígéretesebbnek azoknál a nőknél, akiknél a hormonpótlás nem jöhet szóba.

A professzor kiemelte: a debreceni és az amerikai egyetem szakemberei elindítottak egy közös, kétéves kutatási projektet, melynek keretében alapkutatásokat végeznek, és egyebek mellett egy alternatív, hormonmentes hüvelyregeneráló készítményen kifejlesztésén dolgoznak. A kutatásokat a Fempharma Kutatásfejlesztési Kft-vel karöltve végzik, ez a cég tette lehetővé a Mona Lisa Touch lézer használatát a Debreceni Egyetemen. A szakemberek a módszerrel egyszerűen és fájdalommentesen nyomon tudják követni a gél hatását, és emellett a hüvely cinkháztartását is vizsgálják majd.

Kapcsolódó hírek
Meghalt Vajda Mihály
Meghalt Vajda Mihály
Tanszékvezető egyetemi tanár volt Debrecenben.
Szimulációs oktatás a nyíregyházi konferencián
Szimulációs oktatás a nyíregyházi konferencián
Nyitottak a változásokra, a technika fejlődésére.
Hogyan érettségizne a ChatGPT?
Hogyan érettségizne a ChatGPT?
Kutatók éjszakája a Nyíregyházi Egyetemen.
Meseegyetem Nyíregyházán, mert nem lehet megunni
Meseegyetem Nyíregyházán, mert nem lehet megunni
Mindenkit várnak, aki érdeklődik a mese iránt.
Hirdetés
Hirdetés