Helyben járó
Szabolcs-Szatmár-Bereg
Gazdaság
Közélet
Programok
Bűn
Sport
Életmód
Hirdetés
Hirdetés

Folytatódik a házszámtábla-ellenőrző akció Nyíregyházán

| 2023. 07. 19 | 18:23:00
Megkezdik a visszaellenőrzéseket is. 
Folytatódik a házszámtábla-ellenőrző akció Nyíregyházán
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Mint ahogyan arról már korábban beszámoltunk, a közterület-felügyelet az év végéig mindenre kiterjedő házszámtábla-ellenőrző akciót hajt végre. Az ellenőrzés célja, hogy a város ingatlanjai a megfelelő házszámokkal legyenek ellátva, segítve ezzel a posta, a katasztrófavédelem, a rendőrség, a mentőszolgálat és minden olyan szervezet munkáját, akiknek fontos egy ingatlan gyors megtalálása.

A közterület-felügyelet munkatársai április 11-től, az akció kezdetétől több száz figyelmeztetést hagytak a helyszínen vagy küldtek ki postán az érintetteknek (a hiba kijavítására ésszerű határidőt hagyva).

Az ellenőrzés ugyan folytatódik, de ezzel egyidejűleg jövő héttől megkezdik a visszaellenőrzéseket is – tudatta július 19-én az önkormányzat. Amennyiben a hiányosság továbbra is fennáll, a felügyelő 50 ezer forintig terjedő helyszíni bírságot alkalmazhat, vagy közigazgatási, hatósági eljárást kezdeményez, amely során magánszemély esetében 200 ezer forintig, jogi személyek és jogi személyiséggel nem rendelkező szervezetek esetén 2 millió forintig terjedő közigazgatási bírsággal sújtható.

Az ellenőrzés során a felügyelők nemcsak azt vizsgálják, hogy van-e házszám az ingatlanon, hanem azt is, hogy a megfelelő szám legyen kihelyezve olyan módon ahogy arról a házszám megállapításáról és a házszám- és utcanévtáblák elhelyezésének rendjéről szóló 18/2007.(V.22.) KGY. 7.§-a rendelkezik: az ingatlan tulajdonosa a határozattal megállapított házszámot az útról jól látható módon, igényes kivitelben köteles feltüntetni. A házszámtáblát az ingatlan főépülete vagy egyéb épülete homlokzatán, vagy az ingatlan bejárati ajtaján, kapuján, kerítésén, beépítetlen ingatlan esetén a kerítésen vagy az ingatlan más műszaki objektumán kell elhelyezni. Amennyiben a felügyelők nem a megfelelő állapotot találják, az a közösségi együttélés alapvető szabályainak a megszegését jelenti, amiért előszőr figyelmeztetést alkalmaznak. Az ott hagyott értesítő szelvénnyel tájékoztatják az ingatlantulajdonost a feltárt hiányosságról, szükség esetén a megfelelő házszámot is közlik, a hiba kijavítására ésszerű határidőt adnak.

Kapcsolódó hírek
Nincs nyíregyházi vagy szabolcsi gimnázium az ország legjobbjai közt
Nincs nyíregyházi vagy szabolcsi gimnázium az ország legjobbjai közt
A listát az iskolák eredményessége alapján készítették el.
Folytatódik a LED-csereprogram Nyíregyházán
Folytatódik a LED-csereprogram Nyíregyházán
Azok jelentkezhetnek, akik az első körben nem éltek a lehetőséggel.
Karambol Nyíregyháza közelében
Karambol Nyíregyháza közelében
Tűzoltók, mentők a helyszínen.
Fénybe öltözik Nyíregyháza
Fénybe öltözik Nyíregyháza
Elkezdődik a karácsony előtti várakozás időszaka.
Hirdetés
Hirdetés