Helyben járó
Szabolcs-Szatmár-Bereg
Gazdaság
Közélet
Programok
Bűn
Sport
Életmód
Hirdetés
Hirdetés

Hogyan nyerhetünk előnyt a jelenlegi munkaerőpiacon? 

| 2023. 09. 29 | 11:34:00
Biztos munkaerő a HR szolgáltatóval! 
Hogyan nyerhetünk előnyt a jelenlegi munkaerőpiacon? 
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A közép-európai térségben négy évtizede jelentős szerepet játszik a munkaerő-kölcsönzői, -közvetítői és toborzói szolgáltatások terén a Viapan Group, mely cégcsoport szolgáltatói palettája idén is bővült. A hiányszakmákban tapasztalt munkaerőhiány megoldására a kormány akciótervet dolgozott ki, az úgynevezett „minősített foglalkoztató” státuszt, amely egy szigorú engedélyeztetési folyamat során szerezhető meg. Idén augusztus 28-án a Viapan Dologidő Kft. is megszerezte ezt a jogosultságot. 

Az elmúlt évek során a Viapan kiemelkedő eredményeket ért el, elégedett partnerek számában és a letoborzott munkaerő mennyiségében egyaránt. A HR szolgáltató eddigi mérlege 874 elégedett partnercég, és évi 40.000 fő - köztük diákok, felnőttek, külföldiek vagy akár nyugdíjasok - letoborzása az online platformok segítségével. A cégcsoport tagja az ország legrégebbi iskolaszövetkezete, a Meló-Diák és a nyugdíjas-foglalkoztatásban úttörő Déli Szomszédok Nyugdíjas Szövetkezet. 

Kollégát toboroznak, nem dolgozót 

A munkaerő-közvetítés által a munkavállalói munkaviszony közvetlenül a munkáltató cég és a munkavállaló között jön létre, és nem függ a HR szolgáltatótól. A HR szolgáltatást végző cég, mint a Viapan is, végzi és felel a toborzás és kiválasztási feladatokért. Teszi mindezt azért, hogy a megfelelő jelöltet találja meg partnerének.

A közvetítés háromszereplős (munkáltató, közvetítő cég, munkavállaló) folyamat, amely során a munkáltató megbízza a közvetítő céget, hogy keresse meg a megfelelő munkavállalót az általa megadott feltételekkel egy adott pozícióra. A Viapan Sourcing Masterclass minősítésű recruiter kollégái minden eszközt bevetnek, hogy akár olyan ideális jelölteket is felkutassanak, akik még nem is álláskeresők, csupán váltanának. A felkutatás és előszűrés után, ha teljeskörű szolgáltatást kérnek tőlük, akkor a kiválasztást és interjúztatást is átvállalják. Továbbá külföldön és külföldre is toboroznak kiváló szakembereket. Magyarországon 18 irodával és számos tapasztalt kollégával vannak jelen, ezért ismerik a helyi munkaerőpiacot és -igényeket. A komplex HR szolgáltatás további előnye, hogy adóalap-csökkentő tényezőként, vagyis költségként elszámolható.

A sokrétű megoldásokról ingyenes tájékoztatást kaphat személyesen munkaidőben a Viapan Group bármelyik irodájában. Vagy online az info@viapan.hu emailcímen kérhető további információ. 

Kapcsolódó hírek
Visszaváltási rendszer: több ezer automatát telepítenek
Visszaváltási rendszer: több ezer automatát telepítenek
Mintegy 50 milliárd forintot tesz ki a teljes visszaváltási hálózathoz kapcsolódó beruházási költség.
Kétnapos sztrájkra készülnek a Volánbusz munkavállalói
Kétnapos sztrájkra készülnek a Volánbusz munkavállalói
A Volánbusz Zrt. azonban indokolatlannak tartja a szakszervezet által meghirdetett munkabeszüntetést.
Hirdetés
Hirdetés