Helyben járó
Szabolcs-Szatmár-Bereg
Gazdaság
Közélet
Programok
Bűn
Sport
Életmód
Hirdetés
Hirdetés

Ideje leváltani a készpénzt a BKK automatáknál

| 2023. 09. 14 | 12:27:00
XXX
Ideje leváltani a készpénzt a BKK automatáknál
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A készpénz a mindennapokban egyre inkább a háttérbe szorul. Ezt jól mutatja az is, hogy már egyre több BKK automata kerül “készpénzmentesítésre”. Ez azt jelenti, hogy ezeknél a készülékeknél csak bankkártyás fizetés érhető el, ez a tendencia pedig az elkövetkező években csak még jobban fel fog gyorsulni.

Miért van egyre kevesebb lehetőség készpénzes fizetésre?

Napjainkban előtérbe kerültek az okos megoldások. Például az olyan alkalmazások, mint amilyen a VoxPay applikáció, ami sokkal többet tud nyújtani, mint egy egyszerű jegyautomata. A készpénzes vásárlásnak egyre több hátránya van. A kezelése, használata nem egyszerű, nagyon macerás tud lenni az aprók számolgatása egy egyszerű bevásárlás során is. Nincs ez másképp a tömegközlekedési jegyek esetében sem.

A hagyományos, papíralapú jegyek nem kényelmesek, hisz nagyon könnyen megsérülhetnek, arról nem is beszélve, hogy sokszor külön keresgélni kell őket, ha esetleg a táska mélyére kerülnek. Ezzel szemben a digitális megoldások már sokkal előnyösebbek és kényelmesebbek, elkerülhetünk a segítségükkel számtalan kellemetlenséget. Ugyanez igaz arra az esetre is, ha a készpénzes fizetést állítjuk szembe a bankkártyással. Elkerülhetjük a hosszas sorban állást, higiéniai szempontból sem utolsó tényező az, hogy nem kell annyi papírpénzt és érmét összefogdosni a tranzakció során.

Ha teljesen el szeretnénk kerülni a jegyautomatákat, pénztárakat és a sorban állást, valamint minimálisra csökkenteni annak az esélyét, hogy a jegyvásárlás miatt késsük le a kinézett járatot, akkor válasszuk az elérhető leghatékonyabb megoldást. Ez jelenleg a piacon az alkalmazások használatával lehetséges, ami komfortosabb, kényelmesebb is a készpénzes fizetésnél és a hagyományos, papíralapú jegyeknél.

Mire van szükség hozzá?

Természetesen egy alkalmazás telepítésére az okostelefonon. Az előbbiekben már említett applikáció tökéletesen megfelel erre a célra, hisz mind a kettő nagy áruházban (Google Play, AppStore) elérhető. Telepítés után jön a regisztráció, ami megoldható e-mail címmel vagy Facebook-fiókkal is.

Kitöltjük a számlázási adatokat, majd vagy feltöltjük az egyenleget bankkártyás fizetéssel, esetleg banki utalással, vagy közvetlenül társítunk egy bankkártyát a fiókhoz. Ha mindezekkel megvagyunk, máris használatba vehetjük az alkalmazás szolgáltatásait.

Sokkal több, mint egy jegyautomata

Az applikáció segítségével az egész utazásunkat megtervezhetjük. Mennyi időt vesz igénybe például a buszozás, hol kell átszállni, ha szükséges, és mikor jön a következő járat. Mindemellett visszanézhetjük az egyes tranzakciókat is, így a hónap végén pontosan láthatjuk, hogy mégis mennyit költöttünk tömegközlekedésre.

Az otthon kényelméből, egyszerűen vehetjük meg az összes szükséges jegyet, de akár a bérletet is. Aki még eddig nem tette, mindenképpen próbáljon ki egy ilyen alkalmazást, mert sokkal kényelmesebbek lesznek vele a hétköznapok.

Kapcsolódó hírek
Visszaváltási rendszer: több ezer automatát telepítenek
Visszaváltási rendszer: több ezer automatát telepítenek
Mintegy 50 milliárd forintot tesz ki a teljes visszaváltási hálózathoz kapcsolódó beruházási költség.
Kétnapos sztrájkra készülnek a Volánbusz munkavállalói
Kétnapos sztrájkra készülnek a Volánbusz munkavállalói
A Volánbusz Zrt. azonban indokolatlannak tartja a szakszervezet által meghirdetett munkabeszüntetést.
Hirdetés
Hirdetés