Helyben járó
Szabolcs-Szatmár-Bereg
Gazdaság
Közélet
Programok
Bűn
Sport
Életmód
Hirdetés
Hirdetés

Iskolába megy a LEGO

| 2017. 11. 09 | 10:01:00
Együttműködési megállapodást írt alá szerdán az Eszterházy Károly Egyetem és a Nyíregyházi Egyetem rektora az egri Líceumban.
Iskolába megy a LEGO
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A LEGO hamarosan bekerülhet az iskolapadokba, hazánkban is része lehet az általános iskolai tanóráknak. most az Eszterházy Károly Egyetem és a Nyíregyházi Egyetem kötött ennek szellemében együttműködési megállapodást, melyet Dr. Liptai Kálmán, az egri és Vassné Dr. Figula Erika, a nyíregyházi intézmény rektora látott el kézjegyével - tájékoztatta a Szabolcsihírt Béres Tamás, a Nyíregyházi Egyetem pr-referense.

Az Eszterházy Károly Egyetemen már tíz éve végeznek kutatásokat arra vonatkozóan, hogyan vihető be a személyes környezet az általános iskolákba.

A LEGO Education ösztönzi a virtuális térben történő feladatmegoldást – fogalmazott Lengyelné Dr. Molnár Tünde, a Médiainformatikai Intézet igazgatója. Az EKE szakembere hozzátette azt is: a módszer fejleszti az algoritmikus gondolkodást, illetve a médiatudatosság, valamint a digitális kompetencia fejlesztése is előtérbe kerül segítségével.

A LEGO Education programcsomag bevezetése felé tett út első sikereként az Eszterházy Károly Egyetemnek sikerült 30 órás pedagógus-továbbképzési tanfolyamot akkreditálnia, ezek célközönsége az általános és középiskolai pedagógusok köre, de máris nagy az érdeklődés az óvodapedagógusok részéről is

– hangzott el az együttműködés aláírása kapcsán. Nyíregyháza Magyarországon egyedülálló módon LEGO-város, hiszen kizárólag a szabolcsi megyeszékhelyen működik LEGO gyár – fogalmazott Vassné Dr. Figula Erika, a Nyíregyházi Egyetem rektora. Az egri és nyíregyházi felsőoktatási intézmény kapcsolata évtizedek óta kiváló – hangzott el a találkozón.

Kapcsolódó hírek
Meghalt Vajda Mihály
Meghalt Vajda Mihály
Tanszékvezető egyetemi tanár volt Debrecenben.
Szimulációs oktatás a nyíregyházi konferencián
Szimulációs oktatás a nyíregyházi konferencián
Nyitottak a változásokra, a technika fejlődésére.
Hogyan érettségizne a ChatGPT?
Hogyan érettségizne a ChatGPT?
Kutatók éjszakája a Nyíregyházi Egyetemen.
Meseegyetem Nyíregyházán, mert nem lehet megunni
Meseegyetem Nyíregyházán, mert nem lehet megunni
Mindenkit várnak, aki érdeklődik a mese iránt.
Hirdetés
Hirdetés