Helyben járó
Szabolcs-Szatmár-Bereg
Gazdaság
Közélet
Programok
Bűn
Sport
Életmód
Hirdetés
Hirdetés

Két kilométerről leadott lövés ölt meg egy férfit Újfehértón

| 2020. 05. 19 | 10:03:00
Gondatlanságból elkövetett emberölés gyanúja miatt nyomoznak.
Két kilométerről leadott lövés ölt meg egy férfit Újfehértón
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Döbbenetes vadászbaleset történt május 15-én, pénteken Újfehértón. A 24.hu értesülései szerint egy őzvadászat közben leadott eltévedt lövés halálra sebzett egy település határában élő férfit. A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság gondatlanságból elkövetett emberölés gyanúja miatt indított nyomozást az ügyben. A portál megkereste az ügyben a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Főügyészség szóvivőjét, Szilágyi Lászlót, akitől megtudták, hogy

pénteken, a kora esti órákban újfehértói családi házának udvarán egy férfit ismeretlen lőfegyverrel a lapocka tájékán meglőttek. A férfit kórházba szállították, de az életét nem sikerült megmenteni.

„A rendőrség megállapította, hogy a férfi testében talált lőszer egy helyi vadásztársaság tagjának a fegyveréből származik, és ezzel a fegyverrel a lakóháztól körülbelül 2 kilométerre adtak le úgynevezett vétlen lövést a kérdéses időszakban” – tudatta a szóvivő.

A portál szerint az egyik helyi vadász azt mondta, az eset annyira hihetetlen, hogy egymillió célzott lövésből sem lehetne megismételni. Arra tippelnek, hogy egy eltévedt, lefelé csapódó lőszer okozhatta a tragédiát. Egy másik vadász elmondása szerint már több tanút is kihallgattak az ügyben, és a rendőrség a helyszínen rekonstruálja a baleset körülményeit.

Kapcsolódó hírek
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés