Helyben járó
Szabolcs-Szatmár-Bereg
Gazdaság
Közélet
Programok
Bűn
Sport
Életmód
Hirdetés
Hirdetés

Ki mondta, hogy unatkozzunk otthon?

| 2020. 04. 01 | 16:17:00
Itt az idő: a majd most van.
Ki mondta, hogy unatkozzunk otthon?
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Megnövekedett az együtt töltött idő, sok szülőnek nehézséget okoz egész nap lekötni a gyerekeket. Akár hasznosan is tölthetjük a bezártságot, remek ötlet rendet rakni és átalakítani a legkisebbek szobáját. A Praktiker szakértői szerint barkácsolással akár egy technikaórát is kiválthatunk!

Épp most lehet kihasználni az időt azokra a dolgokra, amelyeket már régóta tologatunk magunk előtt azzal, hogy majd, amikor lesz egy kis időnk. Hát most eljött a majd.  Csokorba szedtünk néhány tippet, amit a lakásban vagy a ház körül elvégezhetünk, ráadásul a család apraja-nagyja részt vehet benne.

Selejtezzünk!

Egy unalmas délután jó lehetőség, hogy fiókról fiókra átrágjuk magunkat a gyerekszobán, megszabaduljunk rég nem használt, vagy tönkrement játékoktól, elcsomagoljuk a kinőtt ruhákat és cipőket. Bár a kicsik vonakodva válnak meg bármitől, kössük össze a válogatást egy kis érzékenyítéssel: miért is jó másoknak adni azt, amire nekünk már nincs szükségünk.

Ésszerű tárolás

Átgondolhatjuk, a jövőben, hogy lenne könnyebb a rendrakás. Nagy segítségünkre lehetnek a kosarak, amikbe csak belehajigáljuk a holmikat, mégis rend érzetet adnak a gyerekszobának. Számos tárolódoboz és kosár közül választhatunk, ezeket online is megrendelhetjük a szoba stílusához igazodva, de akár mi is elkészíthetjük őket.

Bútorok újrahangolva

Közös tevékenység lehet néhány régi bútor újrafestése, amivel új színt vihetünk a gyerekszobába, és a kicsik is megtapasztalják az alkotás örömét. Válasszunk sablonokat a munkához, vagy akár a kicsik is alkothatnak krumplinyomdából mintákat. Ezeket festékbe egyedi bútorokat alkothatnak. Ha már gyerekkorban is szabadjára engedik kreativitásukat, felnőttként is nyitottabban állnak a változás és az alkotás elé.

Festés

Amennyire félnek tőle az emberek, annyira könnyű falat festeni néhány alapszabály ismeretével. Akár egy egész hétvégét is eltölthet a család például a gyerekszoba újrahangolásával. Remek ötlet egy alkotófalat létrehozni, ahol a gyerfek bátran kiélheti kreativitását. Megidézi az iskola hangulatát, ha különleges festékkel táblát csinálunk a falra, amire aztán krétával lehet rajzolni, írni.

Home office a legkisebbeknek

Az otthoni tanulás új korszakába érkeztünk, és úgy tűnik, ez kitart a tanév végéig. Ezért nagyon fontos a gyerekbarát tanulósarok kialakítása. Rakjunk rendet az íróasztalon, ellenőrizzük, van-e elég fény a tanuláshoz, keressünk helyet a laptopnak, amivel a gyerek kapcsolódik az iskolához. Nézzük meg, elég komfortos-e a széke, nem nőtte-e ki az asztalt! Sokszor ilyen apróságokon múlik, van-e kedve az íróasztalnál ücsörgni a gyereknek.

Dekoráció

A szép idő beköszöntével, ha van rá mód, érdemes minél több időt a kertben tölteni. A közös kertészkedés jó program a gyerkőcökkel. Sok kicsi szorong a megváltozott élet miatt, de egy kis vidámság feledteti velük a rossz érzéseket. Ezért találjunk ki apró díszeket, amik a tavasz hírnökeiként mosolyt csalnak az arcukra! Tegyünk a falra általuk készített rajzokat, ragasszunk színes képekből montázsokat! Találjunk új szerepet a megunt plüssjátékoknak is: egy-egy szebb darab beépíthető a tavaszi dekorációba, kiakasztható a falra, vagy ha van udvarunk, rögzíthetjük a plüssöket fák lakóiként, kertek díszeiként is. Nem baj, ha megöntözi egy kis eső. Csak a kutya el ne lopja!

Kapcsolódó hírek
Csaknem 140 millió forintos munka kezdődik Csengerújfaluban
Csaknem 140 millió forintos munka kezdődik Csengerújfaluban
Mezőgazdasági utat stabilizál a nyertes cég.
Lakásán ütöttek rajta az újfehértói díleren
Lakásán ütöttek rajta az újfehértói díleren
A rendőrök őrizetbe vették a 39 éves férfit.
Három tuzséri utca újul meg
Három tuzséri utca újul meg
Leromlott állapotúak, tehát éppen itt az ideje.
Pár hónap múlva rá sem lehet majd ismerni az újfehértói központra!
Pár hónap múlva rá sem lehet majd ismerni az újfehértói központra!
Szigetelnek, vakolnak, festenek, kerítést építenek.
Az 5 éves szabolcsi fiú nem habozott, azonnal hívta a 112-t
Az 5 éves szabolcsi fiú nem habozott, azonnal hívta a 112-t
Zalánt, a kis hőst várták a rendőr-főkapitányságon.
Hirdetés
Hirdetés