Helyben járó
Szabolcs-Szatmár-Bereg
Gazdaság
Közélet
Programok
Bűn
Sport
Életmód
Hirdetés
Hirdetés

Még zárva marad a csengeri református templom

| 2020. 05. 13 | 17:01:00
Felújítások zajlanak.
Még zárva marad a csengeri református templom
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Ahogyan a híradásokból már ismert, a Magyarországi Református Egyház Zsinatának Elnökségi Tanácsa május 11-i gyűlésén azt a határozatot hozta, hogy vidéken nyissák meg a templomokat. Március 16. óta zárva voltak a templomok, istentiszteleteket a televízión, rádión vagy interneten keresztül közvetítettek. Szabolcs-Szatmár-Bereg megye legnagyobb, középkori református temploma azonban még nem nyit ki.

Csengerben a református temploma környezetében egy hónapja folyamatos munkavégzés történik, a burkolatokat cserélik. A templom faelemeinek külső és belső rekonstrukciója előkészítés alatt. A templom körüli munkák miatt jelenleg a terület balesetveszélyes - írják Csenger közösségi oldalán.

Pünkösd ünnepére, május 31-ére tudják megnyitni biztonsággal a templomot. Istentiszteletet az ünnep első és második napján a szokott időben, délelőtt 10 órától tartanak, az egyházkerület határozata értelmében úrvacsora nélkül ünnepelnek - tették hozzá

Istentiszteleteket addig is a Csengeri Városi Televízión keresztül tartanak. A templomi istentiszteletek részletes járványügyi előírásairól és feltételeiről később adnak tájékoztatást.

Kapcsolódó hírek
Hirdetés
Hirdetés