Helyben járó
Szabolcs-Szatmár-Bereg
Gazdaság
Közélet
Programok
Bűn
Sport
Életmód
Hirdetés
Hirdetés

Pályakezdő több év szakmai gyakorlattal?

| 2019. 01. 31 | 17:38:00
Ezt nyújtja Nyíregyházán az Egészségügyi Kar.
Pályakezdő több év szakmai gyakorlattal?
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Tanulás, munka, ösztöndíj és fizetés – ezt nyújtja a Debreceni Egyetem új duális képzése, amelyet az Egészségügyi Kar indít szeptembertől szociális munka alapszakon. Az ország különböző pontjain található 10 gyakorlati helyre összesen 12 hallgatót várnak.

 - A képzési innováció mindig is jellemző volt az Egészségügyi Karra, a 30 éves múltra visszatekintő szociális munka alapszak duális képzéssé alakítása pedig újabb mérföldkő az intézmény történetében – jelentette be Fábián Gergely a duális képzést bemutató sajtótájékoztatón csütörtökön, az egyetem nyíregyházi campusán.

Az Egészségügyi Kar általános és fejlesztési dékánhelyettese elmondta: a szakra felvételiző hallgatók tíz gyakorlati hely közül választhatnak. A három nyíregyházi, két budapesti, egy-egy kisvárdai, jászberényi, dabasi, csákvári és ipolytölgyesi cégnél összesen 12 diák tanulhat és egyben dolgozhat 2019 szeptemberétől.

A duális képzés a gyakorlat-orientált képzés legmagasabb szintű formája, amely az egyetem és a gyakorlati intézményi partnerek együttműködésével valósul meg.

A leendő diákok a képzési idő alatt egyszerre lesznek nappali tagozatos hallgatók és munkavállalók, így már pályakezdőként három és fél év munkatapasztalattal rendelkeznek majd

– tájékoztatott Szoboszlai Katalin, a Szociális Munka Tanszék vezetője.

- A szakra jelentkezőknek egy tantárgyból kötelező emelt szintű érettségi vizsgát tenniük. A diákok a társadalomismeretet is választhatják, így ebből a tárgyból az Egészségügyi Kar 40 órás felvételi előkészítőt indít. Ehhez egy nagyon komplex ismeretanyagot tartalmazó 200 oldalas, hiánypótló oktatási segédletet dolgoztunk ki – mondta Rusinné Fedor Anita, a Szociális és Társadalomtudományi Intézet igazgatója. A tanfolyam február 2-án kezdődik, de még lehet rá jelentkezni. A kurzus végén, az „éles” emelt szintű érettségi előtt a diákok próbateszten mérhetik fel megszerzett tudásukat.

A duális képzésre a hallgató akkor nyer felvételt, ha mind a felsőoktatási felvételin, mind a gyakorlati intézményi kiválasztási eljárásban megfelelt. Abban az esetben, ha a gyakorlati intézmény nem választja ki a jelentkezőt munkavállalónak, de a felsőoktatási felvételin megfelelt, akkor szociális munka alapszak nappali tagozaton kezdheti meg tanulmányait 2019 szeptemberben.

 

 

Kapcsolódó hírek
Meghalt Vajda Mihály
Meghalt Vajda Mihály
Tanszékvezető egyetemi tanár volt Debrecenben.
Szimulációs oktatás a nyíregyházi konferencián
Szimulációs oktatás a nyíregyházi konferencián
Nyitottak a változásokra, a technika fejlődésére.
Hogyan érettségizne a ChatGPT?
Hogyan érettségizne a ChatGPT?
Kutatók éjszakája a Nyíregyházi Egyetemen.
Meseegyetem Nyíregyházán, mert nem lehet megunni
Meseegyetem Nyíregyházán, mert nem lehet megunni
Mindenkit várnak, aki érdeklődik a mese iránt.
Hirdetés
Hirdetés