Helyben járó
Szabolcs-Szatmár-Bereg
Gazdaság
Közélet
Programok
Bűn
Sport
Életmód
Hirdetés
Hirdetés

Segítünk, hogy eligazodj a babakocsi kiválasztása során!

| 2023. 09. 30 | 14:14:00
XXX
Segítünk, hogy eligazodj a babakocsi kiválasztása során!
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Ahhoz, hogy a család legújabb jövevénye számára megfelelő feltételeket és komfortot tudj teremteni, elengedhetetlen egy minőségi babakocsi, amely segít, hogy a gyermekedet mindig mindenhová magaddal tudd vinni, akár gyalog, akár autóval mész.

A jelenlegi kínálatában leginkább sport és többfunkciós babakocsikkal találkozhatsz, amelyekből létezik már két-, három- és négyfunkciós verzió is. A korábban megszokott mély babakocsikkal már nem igazán találkozhatsz, és ez nem is csoda, hiszen ezek esetében jóval több a hátrány, mint az előny. Hat hónaposnál idősebb gyermekeknél például már nem igazán lehet használni.

Ellentétben a Babakocsi Mánia Kunert Lazzio kínálatában elérhető többfunkciós babakocsikkal, amelyeknek ugyan sokkal magasabb az ára, de mindaddig használhatóak, amíg a gyermekednek szüksége van babakocsira. 

Hogyan válaszd ki közülük a megfelelőt?

A számodra legmegfelelőbb többfunkciós babakocsi kiválasztásához a legfontosabb, hogy mérlegeld az egyedi igényeidet. Először is érdemes feltenned magadnak a kérdést, hogy milyen terepen fogsz majd közlekedni a babakocsival. Ennek alapján ugyanis már meg tudod határozni, hogy milyen legyen a kereke. 

Aztán az is egy fontos kérdés lehet, hogy milyen gyakran fogsz a gyermekkel gépkocsival vagy tömegközlekedéssel utazni. Ha a válaszod erre az, hogy napi vagy heti rendszerességgel, akkor olyan modellt kell keresned, amely autós gyereküléssé alakítható. 

De emellett nem árt még az összehajthatóságát is figyelembe venned. Elég kellemetlen lesz ugyanis az, ha rádöbbensz, hogy a babakocsit, amit rendeltél, rendkívül nehéz összehajtani. Az meg pláne, ha összehajtott állapotban nem fér be mondjuk a csomagtartóba.

Az sem mindegy, hogy egy séta alkalmával mennyi kelléket fogsz majd magaddal vinni

Ha esetek többségében szinte az egész gyerekszobát elpakolod, akkor a bevásárlókosárral és a tolókarra erősíthető táskával felszerelt modellek igazán előnyösek lehetnek a számodra, mint amilyenek például a Kunert Lazzio babakocsik is.

Fontos tényezők lehetnek még a fékek is

Mivel a babakocsi fékezése minden olyan esetben javasolt, amikor a kocsi áll, vagy amikor kicseréled a mózeskosarat illetve az ülést, ezért a fékek is döntő tényezők a választás során. Nagy általánosságban elmondható, hogy a minőségi babakocsik többségének kerekei ma már standard módon befékezhetők.

Ma már azonban léteznek olyan modellek is, amelyeken billenőfék van felszerelve, ezeken a befékezés és a feloldás a cipő talpával történik, így elkerülhetővé válik a cipő orrának felesleges megsérülése.

Végül nem szabad megfeledkezni a szabványokról sem

Ha szeretnéd teljes biztonságban tudni a gyermeked, akkor feltétlenül fontos megbizonyosodni arról, hogy milyen biztonsági szabványok előírásainak felel meg. Gyakori gondot jelent például, hogy a kocsi anyagában olyan veszélyes anyagok találhatók meg, amelyek számos egészségügyi problémát okoznak, és a gyermekek rendkívül érzékenyek a jelenlétükre.

Kapcsolódó hírek
Lejtmenetben a születések száma
Lejtmenetben a születések száma
Lehangoló statisztika. Egy év alatt 24 százalékkal esett vissza a házasodási kedv.
Dél-alföldi idill Szarvason, szálloda saját gyógyvízzel
Dél-alföldi idill Szarvason, szálloda saját gyógyvízzel
Gyermekbarát szálloda, teljes felszereltséggel, saját gyógyvízzel a Körös partján.
Még mindig a zselés, a kókuszos és a marcipános a kedvenc
Még mindig a zselés, a kókuszos és a marcipános a kedvenc
Egy-egy háztartás átlagosan 1 kilogramm szaloncukrot vesz évente.
Hirdetés
Hirdetés