Helyben járó
Szabolcs-Szatmár-Bereg
Gazdaság
Közélet
Programok
Bűn
Sport
Életmód
Hirdetés
Hirdetés

Szabolcsi közmunka: kincsek kerülnek ki a kezek alól

| 2023. 09. 23 | 10:07:00
Értékteremtőket díjaztak.
Szabolcsi közmunka: kincsek kerülnek ki a kezek alól
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Idén hatodik alkalommal rendezte meg a Szabolcs-Szatmár-Bereg Vármegyei Kormányhivatal a Közfoglalkoztatási Kiállítást és Vásárt a nyíregyházi Kossuth téren. Idén 70 település mutatta be az értékteremtő közmunkaprogram keretében létrehozott termékeit és szolgáltatásait.

A színes kiállításra kilátogatókat idén is a szabolcsi, szatmári, beregi tájegységek ételeinek kóstolójával, kézműves termékek vásárával várták a kiállító önkormányzatok. A leginnovatívabb közfoglalkoztatók munkáját kiválósági termékdíjjal ismerték el.

Román István főispán köszöntőjében elmondta: ha körbenézünk a kiállításon, akkor láthatunk nyüzsgést és lázas készülődést, érezhetünk finom illatokat. De ha nem csak felületesen nézzünk körbe, akkor láthatjuk azt a rengeteg munkát és annak eredményét is, ami közfoglalkoztatás területén megvalósul – tette hozzá. Felfedezhetjük azt a rengeteg értéket, amelyet a közfoglalkoztatásban előállítanak. Köszönettel tartozunk mindenkinek, aki ebben a munkában részt vállal, mert ez is része annak, hogy a vidék megbecsülése és önbecsülése tovább emelkedjen – fogalmazott a főispán.

Réthy Pál, a Belügyminisztérium közfoglalkoztatási és vízügyi helyettes államtitkára megnyitó beszédében kiemelte: a Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegyében megvalósult közfoglalkoztatási programok példamutató mintaként szolgálhatnak és ösztönzőként hathatnak valamennyi önkormányzat számára – zárta gondolatait a helyettes államtitkár.

A vármegyei kormányhivatal idén is elismerte a leginnovatívabb közfoglalkoztatást megvalósító önkormányzatokat.

  • Bronz termékdíjat vehetett át Nyírjákó önkormányzata a település újszülöttjei számára készített névre szólóan hímzett babakelengye csomagjával,
  • Ezüst termékdíjat nyert Dombrád önkormányzata a mezőgazdasági közmunkaprogramja keretében készített fokhagymakrémével.
  • Az arany termékdíjat Fábiánháza önkormányzata vihette haza a közmunkaprogram keretében előállított szőlőlekvárjával.
Kapcsolódó hírek
Nincs nyíregyházi vagy szabolcsi gimnázium az ország legjobbjai közt
Nincs nyíregyházi vagy szabolcsi gimnázium az ország legjobbjai közt
A listát az iskolák eredményessége alapján készítették el.
Folytatódik a LED-csereprogram Nyíregyházán
Folytatódik a LED-csereprogram Nyíregyházán
Azok jelentkezhetnek, akik az első körben nem éltek a lehetőséggel.
Karambol Nyíregyháza közelében
Karambol Nyíregyháza közelében
Tűzoltók, mentők a helyszínen.
Hirdetés
Hirdetés