Helyben járó
Szabolcs-Szatmár-Bereg
Gazdaság
Közélet
Programok
Bűn
Sport
Életmód
Hirdetés
Hirdetés

Valóságos csoda történt Érpatakon

| 2020. 04. 29 | 12:13:00
Elképzelhető, hogy nem vonják felelősségre az édesanyát, aki nagyot hibázott.
Valóságos csoda történt Érpatakon
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Kiskorú veszélyeztetésének bűntettét követte el az ügyészség szerint az az anyuka, akinek figyelmetlensége miatt a 6 éves gyermeke az udvari ásott kútba esett.

Idén februárban egyik délután az anyuka és kisfia a családi ház udvarán tartózkodtak, a gyermek játszott, az édesanyja pedig a tűzifát pakolta. Az udvaron található egy használaton kívüli ásott kút, amit az édesanya nem megfelelően fedett le, így a gyermek annak szélére felmászott, majd beleesett a közel 8 méter mélységű kútba. Ráadásul víz sem volt a kútban, a kisfiú mégis megúszta 8 napon belül gyógyuló zúzódásos sérülésekkel.

A gyermeket az időközben hazaérkező élettárs és a szomszédok emelték ki a kútból.

Az édesanya azzal követett el bűncselekményt az ügyészség szerint, hogy a gyermek felügyeletére vonatkozó kötelezettségét súlyosan megszegte. Ezért a bűncselekményért a törvény szerint öt év szabadságvesztés is kiszabható, azonban az ügyészség úgy látta, hogy nem szükséges a gyanúsítottal szemben a bírósági tárgyalás, így az eljárást egy évre felfüggesztette. Az egy év alatt az anyuka pártfogó felügyelet alatt áll, és ha a felfüggesztés eredményesen eltelik, az ügyészség meg fogja szüntetni az eljárást.

Kapcsolódó hírek
Hirdetés
Hirdetés