Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Recept: húsgombóc a Bakonyból

| 2016. 12. 08. | 14:39:00
Enni? Hát azt nagyon szeretünk, a sütés-főzésbe pedig jöjjünk bele együtt!
Recept: húsgombóc a Bakonyból
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A bakonyiról mindenkinek gombás étel jut eszébe. Ebben nem lesz.

Hozzávalók a gombócokhoz:
50-60 dkg darált sertéshús
púpozott fakanálnyi zsír
1 vörös hagyma
1-2 szelet tk. kenyér
fél-1 dl tej
1 tojás
só, bors, esetleg vegeta
1 tk. piros paprika
víz

Hozzávalók a habaráshoz :
2 ek. tk. liszt
1 tk. piros paprika
3 dl habtejszín 

Sós vízben főtt durumtésztával tálaljuk.

Elkészítése: A darált húst a fűszerekkel (só, bors, piros paprika), tojással és 1-2 szelet tejbe áztatott, kinyomkodott, elmorzsolt kenyérrel összekeverjük és gombócokat formálunk. Kevés zsíron hagymát dinsztelünk, majd hirtelen körbesütjük a gombócokat. Felöntjük annyi vízzel, ami éppen ellepi. Ha már szinte teljesen puha (kést szúrunk a gombócba, így teszteljük), akkor tejszínes, piros paprikás, lisztes habarást teszünk rá, és az egészet készre forraljuk.

Jó étvágyat kíván:

Rózsa Éva

http://izutazas.blogspot.hu/

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés