Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Recept: fehér boros-fahéjas dinnyeleves

| 2017. 07. 21. | 17:08:00
Enni? Hát azt nagyon szeretünk! A sütés-főzésbe pedig jöjjünk bele együtt!
Recept: fehér boros-fahéjas dinnyeleves
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Hozzávalók:
25 dkg őszibarack
4 ek. citromlé
40 dkg sárgadinnye 
50 dkg görögdinnye
5 dl muskotályos fehér bor
4 ek. méz
2 csipet fahéj
1 ek. étkezési keményítő
a díszítéshez mentalevél

Elkészítés: A megtisztított őszibarackokat kis kockákra vágjuk, meglocsoljuk a citromlével, hogy meg ne barnuljanak. A sárgadinnyét és a görögdinnyét kimagozzuk. A dinnyék húsából karalábévájóval összesen 28-30 golyót formálunk, félretesszük a díszítéshez. A maradék dinnyehúst evőkanállal kivájjuk, majd a borral, a mézzel és a fahéjjal együtt a sárgabarackhoz keverjük. Fedő alatt, mérsékelt tűzön 15 percig forraljuk, végül péppé turmixoljuk. Az étkezési keményítőt 2 ek. hideg vízzel simára keverjük, a leveshez adjuk, és éppen csak felforraljuk. Hideg vízbe állítva kihűtjük, azután lefedjük, és 3 órára betesszük a hűtőszekrénybe. Tálaláskor erőleveses-csészékbe vagy mély üvegtálkákba szedjük a levest, arányosan elosztva beletesszük a dinnyegolyókat, és mentalevélkékkel díszítve kínáljuk. Külön tálkában vaníliás cukorral ízesített tejszínhabot adhatunk hozzá.

Lajos Mari konyhája

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés